"Modern Malatya’yı Hep Birlikte Oluşturacağız" - Son Dakika
Güncel

"Modern Malatya’yı Hep Birlikte Oluşturacağız"

"Modern Malatya’yı Hep Birlikte Oluşturacağız"

Malatya Belediye Başkanı Çakır, Basın Mensupları Ile Birlikte Incelemelerde Bulundu.

02.12.2010 14:45

Turgut Özal Mahallesi, İpekçi Sokak ve Devlet Hastanesi yanında yapılan altyapı ile kaldırım ve yol düzenleme çalışmalarını inceleyen Başkan Çakır, "Şu anda merkez caddelerde çalışmalar yoğun bir şekilde devam etmektedir. Bu yıl 50 kilometre dolayında kaldırım ve yol düzenleme çalışması yaptık. Önümüzdeki yıl, ana caddelerdeki altyapı ve düzenleme çalışmalarını bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Malatya Belediyesi tarafından kaldırım ve yol düzenleme çalışmaları yoğun bir şekilde devam ederken, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yapılan bazı düzenlemeleri basın mensupları ile birlikte inceleyerek, açıklamalarda bulundu.

1 Aralık Çarşamba günü akşam 20.00-22.00 saatleri arasında düzenlenen inceleme gezisine, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yanısıra, Belediye Başkan Yardımcıları Ertan Mumcu, Ahmet Ceyhan ve bazı daire müdürleri ile basın mensupları katıldı.

Çalışmaların 2/3'sini Altyapı Çalışmaları Oluşturuyor

İlk olarak Turgut Özal Mahallesi 1, 2 ve 3. caddelerde yapılan düzenlemeleri basın mensupları ile birlikte inceleyen Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yapılan çalışmaların sadece kaldırım ve yol düzenleme çalışması olmadığını belirterek, "Yaptığımız bütün çalışmalarda hem zaman olarak, hem de maliyet olarak 2/3 sini altyapı çalışmaları alıyor. Bu çalışmaların büyük bir kısmını da Belediye olarak kendi imkanlarımızla yapıyoruz" dedi.

Malatya'nın birçok yerinde içmesuyu ve kanalizasyon altyapısının eski şebekeden aktığını ve mevcut boruların özelliklerini kaybettiğini söyleyen Başkan Çakır, bundan dolayı ciddi manada su kaybının olduğunu belirtti. Çakır, "Şu anda yaptığımız düzenleme çalışmaları kapsamında altyapıdaki eksiklikler tamamlanarak, abone bağlantıları yenileniyor. pik borular iptal edilerek, yeni hatlar döşeniyor. Yağmursuyu Drenaj bağlantıları yapılarak, logarlar konuluyor.

Belediyemizi ilgilendiren bu çalışmaların yanısıra, Telekom, Tedaş, Doğalgaz ve Mobese sisteminin geçtiği yerlerde ilgili kurumlarla koordineli bir şekilde çalışmalar yapılıyor. Her kurum kendine ait altyapı çalışmasını tamamladıktan sonra üst yapı çalışmalarına geçiyoruz" şeklinde konuştu.

Düzenlemeler Standartlara Uygun Şekilde Yapılıyor.

Düzenleme çalışmalarının standartlara uygun bir şekilde yapıldığını da kaydeden Başkan Çakır, "Bu düzenlemeler projelendirilirken, cadde ve yol genişliği, trafik akışı, vasıtaların tonajı, otopark ihtiyacı, gece ve gündüz yoğunluğu gibi etkenleri hesaplayarak, standartlara uymaya çalışıyoruz" dedi.

Yapmış olduğumuz çalışmalara sadece kaldırım ve yol düzenleme çalışmaları olarak bakmamak lazım diyen Başkan Çakır, "Yapmış olduğumuz çalışmalarda kaldırımların standartlara uygun olarak engelli geçişlerine uygun olarak düzenlenmesi, cep otoparklarının yapılması, yağmur sularının drene edilmesi, ağaç dikimi ve dikilen ağaçlar ile yeşil alanların tamamının otomatik sulama sistemlerinin döşenerek hem su kaybının en aza indirilmesi hemde yeşil alanların korunmasını çok daha sağlıklı yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca kaldırım çalışması yaptığımız caddelerde boş borularda döşenerek ileride herhangi bir kurumun ihtiyacı olması halinde bu döşenen boş burular kullanılarak ikinci bir kazıya gerek kalmadan ihtiyaçlar karşılanmış olacaktır" dedi.

Başkan Çakır, düzenleme çalışmaları ile ilgili olarak, "Bütün caddelerimizi kendi özelliğine göre 3-4 farklı aydınlatma direkleri seçildi. Bunlar caddenin genişliğine göre kaldırımın genişliğine göre uyguluyoruz. Ayrıca çalışma yaptığımız caddelerin tamamını ağaçlandırıyoruz" şeklinde konuştu.

Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından kaldırım, yol ve otopark düzenlemelerinin yapıldığını belirten Başkan Çakır, sadece Turgut Özal Mahallesi'nin 1, 2 ve 3. caddelerinde 8 bin m2 kaldırım, 6.700 m2 cep otopark alanı düzenlendiğini, 150 adet çift armatürlü sokak lambası, 240 adet de değişik türde ağaç dikilerek yolların tamamen asfaltlandığını söyledi.

Ana Caddelerin Önümüzdeki Yıl Bitirilmesi Planlanıyor.

Şu anda merkez caddelerde yoğun bir çalışma olduğunu hatırlatan Başkan Çakır, bu yıl 50 kilometre dolayında kaldırım ve yol düzenleme çalışması yaptıklarını, önümüzdeki yıl, ana caddelerdeki altyapı ve düzenleme çalışmasını bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Turgut Özal Mahallesi'nde yapılan incelemenin ardından, basın mensupları ile birlikte İpekçi sokak ile Devlet Hastanesi yanında yapılan düzenleme çalışmalarını inceleyerek bilgiler verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Modern Malatya’yı Hep Birlikte Oluşturacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement