'Mobil Ana Sınıfı' İlgi Gördü - Son Dakika
Güncel

'Mobil Ana Sınıfı' İlgi Gördü

\'Mobil Ana Sınıfı\' İlgi Gördü

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün köylerde velilerin çocuklarını ana sınıfına göndermesini teşvik amacıyla geçen yıl hazırladığı 'mobil ana sınıfı' ile çocukların okula gönderilmesi teşvik edildi.

12.09.2013 10:54

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün köylerde velilerin çocuklarını ana sınıfına göndermesini teşvik amacıyla geçen yıl hazırladığı 'mobil ana sınıfı' ile çocukların okula gönderilmesi teşvik edildi. Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkan, 'mobil ana sınıfı' çalışmalarıyla velilerin bu yıl anaokuluna ilgi gösterdiği gibi köylerin de birbiriyle dostluğunun arttığını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geçen yıl köylerde velilerin çocuklarını ana sınıfına göndermelerini teşvik amacıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın destekleriyle Gazi Halk Kütüphanesi'ne ait gezici kütüphane aracı donatılarak mobil ana sınıfına dönüştürüldü. Köy muhtarlıklarının da ortak çalışmasıyla mobil ana sınıfı aracı 30 köyü ziyaret ederek velilere tanıtıldı.

Geçen yıldan itibaren mobil ana sınıfı aracıyla birçok ilçede ve köylerde çalışma yapıldığını, Eylül sonuna doğru aracın Korgan ilçesine gönderilmesinin planlandığını vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, "Köylerdeki veliler ana sınıfına gidemeyen çocuklar çok mutlu oldular. Mobil ana sınıfı aracımızda görevli öğretmenlerimizle el becerileri öğrencilerimize sunuldu. Veliler ana okulunun ne olduğunu bilmiş oldu. Çalışılan köylerde velilerimiz çocuklarını bu sene bizzat kendileri ana sınıfına gönderdiler. Bu velilerimize teşekkür ediyorum. Geçen yıla göre ana sınıfına artışımız olacak. Kesin rakamları Ekim ayında alacağız. Örneğin Akkuş ilçesinde ana sınıfına gelen öğrencilerimiz geçen seneye göre arttı. Faydası olan yerlerde yine isteniyor, bunu da değerlendireceğiz" dedi.

Bir ana sınıfında olan materyallerin mobil ana sınıfı aracında bulunduğuna da dikkat çeken Müdür Nevzat Türkkan, "Projeksiyon cihazı, her türlü oyunlarıyla birlikte bir ana sınıfında ne varsa hepsinden bu araçta faydalanılıyor. Ana sınıfımızın bir öğretmenini görevlendiriyoruz, bu çalışmaları yapıyoruz. Veliler kendileri ana sınıfının ne olduğunu, çocukların el becerilerinin nasıl geliştiğini, öğretmenlerimizin öğrencilerle iletişimde ne kadar başarılı olduğunu bizzat kendileri görüyor. Mesela ayrı ayrı yerden gelmiş olan 11 öğrencinin arkadaşlığı, anne babaların arkadaşlığı da pekişiyor bu arada. Köylerin birbiriyle dostluğu da bu vesileyle artmış oluyor" diye konuştu. - Ordu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Mobil Ana Sınıfı' İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement