MKÜ Antakya Fizyoterapi Günleri - Son Dakika
Güncel

MKÜ Antakya Fizyoterapi Günleri

MKÜ Antakya Fizyoterapi Günleri

Spor Sağlığı Fizyoterapisti Murat Şahinoğlu Öğrencilere Mesleki Deneyimlerini Aktardı

22.12.2016 14:56

Üniversitemiz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu tarafından 19-20 Aralık 2016 tarihlerinde Antakya Fizyoterapi Günleri adlı etkinlik gerçekleştirildi. Rektörlük konferans salonunda gerçekleşen toplantıda Fizyoterapi mesleğinin gerek bilimsel gerekse çalışma ve kültürel boyutu uluslararası örnekleriyle ele alındı.

Başkanlığını Prof. Dr. Hasan Hallaçeli'nin yaptığı etkinliğe Fizyoterapist Şaziye Pekdemir ve Spor Sağlığı - Fizyoterapistliği konusunda uzman Fizyoterapist Murat Şahinoğlu konuşmacı olarak katıldılar.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü ve Futbol ve Basketbol Milli Takımlarında "Sporcu Sağlığı- Fizyoterapistliği ve Rehabilitasyonu" konularında çalışan Murat Şahinoğlu sporcu sağlığında koruyucu yaklaşımlar, sakatlanmaların tedavisinde fizyoterapistlerin rolü, tedavi teknikleri - protokolleri ve çalışma esasları hakkında detaylı bilgi verdi.
Christoph Daum, Gordon Milne, Jean Tigana, Ertuğrul Sağlam gibi teknik direktörlerle çalışma sistematiği, ekipteki roller ve başarıya giden yollar hakkında çok detaylı bilgi ve tecrübelerini paylaşan Murat Şahinoğlu: "Sporda kaliteli, yarışmacı ve yüksek performans gerektiren egzersizler düşük ya da yoğun sakatlanmaları beraberinde getirebilir. Dünya'da tüm sporcular sakatlanmalar sonrası hızlı bir şekilde sahaya yeniden dönmek isterler. Spora geri dönüş için tüm sağlık ekibinin birlikte ve zamanında birlikteliği çok önemlidir. Sağlık ekibinin üyesi olan "Sporcu Fizyoterapistleri" ise sakatlanmış oyuncunun sahalara geri dönmesinde çok önemli rol alır."dedi.
Amerika'da Fizyoterapist olarak çalışan Şaziye Pekdemir ise fizyoterapide egzersiz uygulamaları, manuel terapi ve hasta takibi konusundaki esaslar hakkında bilgiler verdi. ABD de fizyoterapi mesleğini icra etmenin avantaj ve dezavantajları, hukuki boyutları ve yasal düzenlemeleri hakkında bilgi vererek ülkemizdeki Fizyoterapi mesleğinin çalışma düzeyi ve eğitimi hakkında dinleyicilere karşılaştırma yapabilme olanağı sağladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel MKÜ Antakya Fizyoterapi Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement