Mısır'ın Geçici Cumhurbaşkanı Mansur Körfez Turunda - Son Dakika
Güncel

Mısır'ın Geçici Cumhurbaşkanı Mansur Körfez Turunda

Mısır\'ın Geçici Cumhurbaşkanı Mansur Körfez Turunda

Mısır'ın geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, çıktığı Körfez ülkeleri turunun ikinci durağı BAE'de Devlet Başkanı Al Nahyan ile buluştu.

31.10.2013 18:38  Güncelleme: 19:03

Mısır'ın geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, resmi temaslarda bulunmak üzere çıktığı Körfez ülkeleri turunun ikinci durağı Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) Devlet Başkanı ve Abu Dabi Emiri Şeyh Halife Bin Zayid Al Nahyan ile bir araya geldi.

BAE resmi haber ajansı WAM'da yer alan habere göre, Mansur, Kuveyt ziyaretinin ardından geldiği BAE'de, başkent Abu Dabi'deki er-Ravda Sarayı'nda Al Nahyan ile görüştü.

Görüşmede Mansur'un, "siyasi, ekonomik ve güvenlik açılardan Mısır'ı istikrara kavuşturacak yol haritası" hakkında Nahyan'a bilgi verdiği belirtilen haberde, Al Nahyan'ın, "Mısır, kültürel ve siyasi olarak bölge istikrarının temel taşlarından biridir. Mısır'daki güven ve istikrar ortamının sürmesini temenni ediyorum" ifadelerine yer verildi.

Mansur bu ziyaretiyle, "25 Ocak 2011 devrimi"nden sonra, ? BAE'ye yönelik üst düzey ilk ziyareti gerçekleştirmiş oldu. Geçici Cumhurbaşkanı Mansur, daha önce Suudi Arabistan, Ürdün ve Kuveyt'i ziyaret etmişti.

Mısır'daki askeri darbeye destek veren Suudi Arabistan, Kuveyt ve BAE, geçici yönetime 12 milyar dolarlık yardım sözü vermişti. BAE yönetimi de geçici Başbakan Hazım Biblavi'nin geçen haftaki ziyareti sonrası 4.9 milyar dolar değerinde ek yardım yapacağını açıklamıştı. - Birleşik Arap Emirlikleri

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'ın Geçici Cumhurbaşkanı Mansur Körfez Turunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement