Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması

Mısır\'da Ordunun Yönetime El Koyması

Mısır'da ordunun yönetime el koymasını protesto eden gruplara İstanbul'dan da destek verildi İHH Genel Başkanı Yıldırım: "Gönüllerimizdeki sınırlarımızı kaldırdığımız gibi haksızlığa karşı durmada da sınırları kaldırdık. Elbette ki bütün mazlumların yanındayız"

19.07.2013 17:18

Mısır'da ordunun yönetime el koymasını protesto eden gruplara, İstanbul'dan da destek verildi.

Cuma namazı sonrasında Fatih Cami avlusunda toplanan kalabalık bir grup, Fevzi Paşa Caddesi'nden Saraçhane Parkı'na yürüdü.

İnsan Hak ve Hurriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım, Saraçhane Parkı'ndaki eylemde yaptığı konuşmada, Mısır'daki meydanlarda gece-gündüz demokrasi mücadelesi verenleri desteklediklerini vurguladı.

Mısır'da askerin yönetime el koyması ve sonrasında gelişen olayların uluslararası destekli olduğunu savunan Yıldırım, "Bizim için önemli olan ekonomik çıkar değil kardeşlik çıkarıdır diyen Hükümeti de bu konuda tebrik ediyorum. Artık sınrlar kalmadı, gönüllerimizdeki sınırlarımızı kaldırdığımız gibi haksızlığa karşı durmada da sınırları kaldırdık. Elbette ki bütün mazlumların yanındayız" dedi.

Mısır ordusunun, ülkelerinin imajını "yerle bir ettiğini" ifade eden Yıldırım, "Askerler dış tehlikelere karşı kendi halkını korumak için mi var yoksa emperyalistlerin siyonistlerin çıkarı için mi var? Ne yazık ki Mısır halkının yanında olması gereken asker, şu anda başkentin sokaklarında darbeci ve zalim olarak anılmaya başlandı.

Mısır'daki Nur Partisi'nin bütün İslam dünyasını hayal kırıklığına uğrattığını dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti:

"Zalimlerin İhvan gittikten sonra iktidarı verme sözlerine kanmayın, Müslümanların yanında olun, darbecileri reddedin. Nur Partisi mensupları da meydanlarda askeri darbeye karşı toplananlar arasında Mısır halkına destek veriyor. Nur Partisi yöneticilerini Hakk'a uymaya davet ediyorum."

Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi'nin görevine iade edilmesini isteyen gruptakiler, uzun süre "İstanbul'dan Mursiye, direnişe bin selam", "Defol Sisi, seninleyiz Mursi", "Mısır halkı durduracak tankı" ve "Katil İsrail, Mısır'dan defol" şeklinde çeşitli sloganlar attı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement