Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması

Mısır\'da Ordunun Yönetime El Koyması

Türk İş Genel Başkanı Kumlu: "Mısır’da Mursi’yi yönetime getiren halk, hiç şüphesiz yarın beklentileri karşılanmayınca askeri darbe yönetimine de karşı çıkacak ve demokratikleşme talebiyle askerin de yönetimden el çekmesini sağlayacaktır"

05.07.2013 16:50

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Mısır'da ordunun yönetime el koymasına ilişkin, "Mısır'da Mursi'yi yönetime getiren halk, hiç şüphesiz yarın beklentileri karşılanmayınca askeri darbe yönetimine de karşı çıkacak ve demokratikleşme talebiyle askerin de yönetimden el çekmesini sağlayacaktır" dedi.

Kumlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, askeri darbelerin, tarihin akışını geriye çevirme girişimleri olduğunu belirterek, 21. yüzyılda askeri darbeleri savunmak ya da çeşitli gerekçeler göstererek mazur göstermeye çalışmanın çağdışı bir yaklaşım olduğunu söyledi.

Kumlu, şöyle devam etti:

"Mısır'da korku eşiği, Mursi yönetimini beraberinde getiren halk gösterileriyle aşılmış ve Mısır halkı bu gösterilerle bir eşik atlamıştır. Demokratikleşme adına kat edilen mesafenin askeri darbelerle geriye çevrilmesi mümkün değildir. Mısır'da Mursi'yi yönetime getiren halk, hiç şüphesiz yarın beklentileri karşılanmayınca askeri darbe yönetimine de  karşı çıkacak ve demokratikleşme talebiyle askerin de yönetimden el çekmesini sağlayacaktır. Demokrasilerde aslonan seçimle gelenlerin seçimle gitmesidir. Dileğimiz, Mısır'ın darbe yönetiminden bir an önce kurtularak normalleşmesi ve demokrasinin hakim olduğu bir ülke haline gelmesidir." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement