Mısır'da İhvan Liderlerinin Yargılanması - Son Dakika
Güncel

Mısır'da İhvan Liderlerinin Yargılanması

Mısır\'da İhvan Liderlerinin Yargılanması

İhvan Rehberlik Konseyi eski Başkanı Akif'in "yargıya hakaret" ettiği gerekçesiyle açılan davada tutuksuz yargılanmasına ve diğer davalar nedeniyle tutukluluk halinin devamına karar verildi

10.12.2013 13:51

Mısır'da askeri darbenin ardından tutuklanan eski Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Mehdi Akif'in "yargıya hakaret" ettiği gerekçesiyle açılan davada tutuksuz yargılanmasına ve davanın 11 Şubat'a ertelenmesine karar verildiği bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan habere göre, basın yolu ile yargıya hakaret ettiği gerekçesi ile açılan davanın bu sabah görülen ilk duruşmasında, kendisine yöneltilen suçlamaları reddeden Akif, mahkeme başkanına "Bu ithamların tümü gerçek dışı" dedi.

Akif'in savunma heyetinde yer alan Muhammed ed-Demati, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müvekkilinin kamuoyunda "Mukattam olayı" olarak bilinen dava nedeniyle tutukluluk halinin devam ettiğini ve serbest bırakılmadığını söyledi. Demati, müvekkilinin, 30 Haziran'da İhvan'ın Mukattam'daki merkezi etrafındaki olaylarda, göstericileri öldürmeye teşvik ettiği suçlamasıyla yargılandığı davanın ise yarın görülmeye başlanacağını ifade etti.

Akif'in yanı sıra İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci ve HAP Genel Başkanı Saad el-Katatni, Kahire'nin güneyindeki Mukattam bölgesinde bulunan İhvan Rehberlik Konseyi Merkez binası önünde 30 Haziran'da meydana gelen olaylar sırasında "pencerelerden ateş ettirerek, göstericileri öldürmeye teşvik" etmekle suçlanıyor. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da İhvan Liderlerinin Yargılanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement