Mısır'da Hükümetin Yasa Tasarısına Tepki - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Hükümetin Yasa Tasarısına Tepki

Mısır\'da Hükümetin Yasa Tasarısına Tepki

Nur Partisi, Biblavi hükümetinin "üst düzey devlet yetkililerinin iyi niyetle gerçekleştirdiği eylemlere yasal muafiyet hakkı" verilmesini öngören yasa tasarısını kabul etmedi

09.11.2013 12:53

Mısır'daki selefi eğilimli Nur Partisi, geçici hükümetin, "üst düzey devlet yetkililerinin iyi niyetle gerçekleştirdiği eylemler dolayısıyla yasal muafiyet hakkı" verilmesini öngören yasa tasarısını kabul etmediğini açıkladı.

Nur Partisi Genel Başkanı Yunus Mahyun tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Hazım Biblavi hükümeti, 'üst düzey devlet yetkililerin herhangi bir suça kastetmeyen iyi niyetli eylemlerine yasal muafiyet hakkı' adı altında yasa tasarısı hazırlıyor. Söz konusu tasarıyı 'ülkedeki yolsuzluğu ve yolsuzluğa karışanları korumak' için düzenlendiği gerekçesiyle kabul etmiyoruz" ifadesini kullandı.

Kanunun, eski Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek dönemindeki gibi üst düzey devlet yetkililerin yolsuzluk yapmasının ve kamu malını zarara uğratmasının önünü açacağını belirten Mahyun, iyi niyetin bir kişinin suçlu olup olmadığı konusunda hüküm vermek için yeterli kriter olamayacağını vurguladı.

Mahyun'un açıklamasında ayrıca "Devlet yetkilisinin, işlediği eylemi 'iyi niyetle' yaptığını beyan etmesi halinde yargılanamayacak ve hakkında herhangi bir yaptırım uygulanamayacak mı? Biz halkı, yolsuzluk yapanlardan koruyan kanunlar istiyoruz, aksini değil" denildi.

Nur Partisi Başkanlık Konseyi üyesi Talat Merzuk ise söz konusu yasa tasarısının "iyi niyet" adı altında yolsuzluk kapısının yeniden aralanması anlamına geldiğini dile getirerek, ülkenin üst düzey görevlileri ve bakanlarının, mevkilerinden nemalanmalarını engelleyecek kanunlara ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

Merzuk, açıklamasında Mısır Ceza Kanunu'nun 115. maddesine değinerek, devlet görevlilerinin kendisi ya da bir başkası için görevi sırasında haksız kazanç veya menfaat sağlamasının cezasının hapis olarak belirlendiğini hatırlattı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Hükümetin Yasa Tasarısına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement