Mısır'da Devrimin İkinci Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Devrimin İkinci Yıl Dönümü

Mısır\'da Devrimin İkinci Yıl Dönümü

Mısır'daki Nur Partisi, ülkedeki krizin aşılması için bazı çözüm önerilerinde bulundu."olağanüstü halin kaldırılması, anayasadaki bazı maddelerin değiştirilmesi hedefiyle bir komite oluşturulması, Milli Mutabakat Hükümeti kurulması ve Başsavcı"...

29.01.2013 16:34

Mısır'daki Nur Partisi, ülkedeki krizin aşılması için bazı çözüm önerilerinde bulundu.

Nur Partisi Başkanı Yunus Mahyun, yaptığı basın açıklamasında partisinin ülkedeki krizin aşılması için çözüm önerisinde bulunduğunu, girişimin

"olağanüstü halin kaldırılması, anayasadaki bazı maddelerin değiştirilmesi hedefiyle bir komite oluşturulması, Milli Mutabakat Hükümeti kurulması ve Başsavcı Talat Abdullah'ın istifası" gibi çözüm önerilerini kapsadığını belirtti.

Mahyun, protesto için milyonluk gösteri düzenlenmeyeceğini, partinin tüm siyasi güçlerle hatta ulusal diyaloğa katılmayanlarla bile iletişime geçeceğini ifade etti.

"Milli Mutabakat Hükümeti" oluşturulmasını isteyen Mahyun, mevcut hükümete, geçici olması dolayısıyla ülkenin geleceğini etkileyecek önemli kararlar almaması çağrısında bulundu.

Anayasadaki bazı maddelerin değiştirilmesi için komite kurulmasını talep eden Mahyun, içinde hukukçuların ve siyasilerin bulunduğu, tüm siyasi güçlerin önerilerini alan bir komite oluşturulmasını istedi.

-"İstisnai uygulamalara karşıyız"-

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ilan ettiği olağanüstü hali eleştiren Mahyun, "Biz, istisnai uygulamalara karşıyız. Olağanüstü halin en kısa zamanda kaldırılmasını temenni ediyoruz. Sokağa çıkma yasağının kapsamının daraltılması gerekiyor. Cumhurbaşkanı ülkede istikrarın sağlanmasının ardından olağanüstü halin kaldırılacağını vadetti" dedi.

Tüm Mısırlıların şiddetten uzak barışçıl şekilde düşüncesini ifade etmede özgür olduğunu vurgulayan Mahyun, tüm siyasi kesimlere "şiddete siyaset kılıfı uydurmama" çağrısında bulunarak gösteri yasaları üzerinde mutabakat sağlanması amacıyla bir komite oluşturulması gerektiğini dile getirdi.

Mısır'da 25 Ocak Devrimi'nin ikinci yıl dönümü kutlamaları ile geçen yıl Port Said'de yaşanan futbol faciasıyla ilgili mahkemenin verdiği idam cezaları nedeniyle başlayan olaylarda 49 kişi hayatını kaybetmiş, bin 400 kişi de yaralanmıştı.

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Süveyş Kanalı illeri İsmailiye, Port Said ve Süveyş'te 30 gün boyunca yerel saatle 21.00'den 06.00'ya kadar sokağa çıkma yasağı ilan etmişti.

Muhabir: Abdurrahman Fethi/Şerif ed-Devahili/Zeynep Hilal Karyağdı

Yayıncı: Eyüphan Kılıç - KAHİRE

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Devrimin İkinci Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement