Mısır'da Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması

Mısır\'da Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması

Nur Partisi, Mısırlı akademisyen ve aydınların yaşanan krizin çözümü için teklif ettiği girişimi desteklediğini açıkladı

27.07.2013 22:14

Mısır'daki selefi eğilimli Nur Partisi, akademisyen ve aydınlardan oluşan bir grubun ülkedeki krizin çözümü için teklif ettiği girişimi desteklediğini bildirdi.

Nur Partisi yayınladığı bildiride, bazı maddelerinde değişiklik, kısaltma veya ekleme ihtimaliyle birlikte diyalog için temel oluşturduğundan ötürü söz konusu çağrıyı desteklediğini belirtti.

Ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevinden uzaklaştırıldığı müdahalenin yol haritasının hazırlanmasında yer alan Nur Partisi, tüm taraflara seslenerek, "Halkın arzularına layık bir gelecek başlangıcı için, Mısır'ın birliğini korumak, kamu yararına öncelik vermek ve kanın akmasından kaçınmak için esneklik göstermeye" davet etti.

Aralarında El-Ezher Şeyhi'nin danışmanı Hasan eş-Şafii, seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin danışmanlığını yapan Seyf Abdulfettah, Medeniyet ve Beşeri Bilimler Merkezi Müdürü Nadiye Mustafa, Mursi'nin eski yardımcılarından Muhammed Selim el-Avva ve hukukçu Tarık el-Bişri'nin de bulunduğu bir grup akademisyen ve aydın Kahire'de toplantı yapmıştı.

Daha sonra yayımlanan basın bildirisinde, Mısır'daki krizin çözümü için  "Geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'un yetkilerini geçici hükümete devretmesi, en kısa sürede parlamento seçimlerinin yapılması, seçim sonuçlarına göre yeni hükümetin askıya alınan anayasa hükümleri gereğince erken başkanlık seçimlerine gidilmesi, demokrasi temelleri üzerinde kurulacak milli uzlaşı ve anayasa değişikliği için gereken adımların atılması" talep edilmişti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement