Mısır'da Anayasa Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Anayasa Çalışmaları

Mısır\'da Anayasa Çalışmaları

Nur Partisi Genel Başkanı Mahyun: "Mısır'da istikrar en önemli hedeflerimizden biri ve ulusal uzlaşının bir an önce sağlanması gerekiyor" "Mısır ordusu kırmızı çizgidir"

28.08.2013 20:27

Mısır'da Selefi eğilimli Nur Partisi Genel Başkanı Yunus Mahyun, partisinin en önemli hedefleri arasında ülkede istikrarın sağlanması olduğunu belirterek, ulusal uzlaşının bir an önce sağlanması gerektiğini söyledi.

Partisinin geçiş süreci ve anayasa çalışmalarına ilişkin görüşlerini paylaşmak üzere geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'un Basın Danışmanı Ahmed el-Mislimani ile bir araya gelen Mahyun, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın açıklamasında, "Mısır ordusu kırmızı çizgidir" diyerek, ordunun korunmasının gerekliliğine dikkati çekti.

Orduyu zayıf düşürmek isteyenlere fırsat verilmemesi gerektiğini ifade eden Mahyun, ordunun siyasetten çekilip, sadece ülkeyi savunma görevini üstlenmesi adına ulusal uzlaşının bir an önce sağlanmasının önemine işaret etti.

-"Hiçbir grubun yeraltında faaliyet göstermesini istemiyoruz"-

Partinin en önemli hedefleri arasında ülkede istikrarın sağlanması olduğunu söyleyen Mahyun, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bazı ilkeler üzerinde yoğunlaştık. Bunlardan en önemlisi hiçbir grubun saf dışı bırakılmamasıdır. Hata yapanlar cezalandırılır ancak hata yapmayan ve şiddete başvurmayan herkesi siyasi sürece dahil etmeliyiz. Biz hiçbir grubun yer altında faaliyet göstermesini istemiyoruz."

Mislimani ise Nur Partisinin anayasa çalışmalarını yürütecek 50 kişilik komiteye katılma kararından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, partinin anayasa maddeleri konusunda önemli görüşleri olduğunu dile getirdi.

Mislimani, "Mısır'da bazı kimselerin, ülkeyi tüketmeye ve devleti yavaş yavaş çökertmeye çalıştığı" suçlamasında bulundu.

Nur Partisi, geçen pazartesi günü, anayasa çalışmalarını yürütmesi planlanan komiteye katılacağını açıklamıştı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Anayasa Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement