Mısır'da 3 Gün Yas İlan Edildi - Son Dakika
Güncel

Mısır'da 3 Gün Yas İlan Edildi

Mısır\'da 3 Gün Yas İlan Edildi

Mısır'da bir futbol müsabakasının ardından çıkan olaylarda 74 kişinin ölmesi üzerine ülkede yas ilan edildi.

02.02.2012 14:12

Mısır'ın ünlü futbol takımı El Ahli ile Port Said'in El Masri takımları arasında oynanan maçtan sonra seyircinin sahaya inmesi sonucu çıkan olaylarda 74 kişi öldü, yüzlerce kişi de yaralandı. Ülkede üç gün ulusal yas ilan edildi.

Olayı eski rejimin yanlıların sebep olduğu bildiriliyor. Müslüman Kardeşler'in resmi sözcüsü Dr. Mahmud Gazlan, Ülkede ciddi bir güvenlik sorunu var. Maç sonrası yaşanan olaylar, tamamen organize ve planlı eylemlerdir. Mübarek döneminden kalma üst düzey polis yetkilileri ve askerler, devrimi yapan halkı cezalandırıyor. dedi.

Olayda hayatını kaybedenlerin cenazelerinin yakınlarına teslim edilmesi bekleniyor. Güvenlik tedbirleri artırıldı. Mısır borsası 10 milyar Mısır cünehi zararla kapandı. Dün yaşayan olaylardan dolayı Port Said kentinde protesto gösterileri düzenleniyor. Sabah saatlerinde Mısır televizyonu önünde bulunan göstericiler bir spikerin binaya girişlerini engelledi. Muhendis semtindeki Sfeks meydanında da bugün protesto gösterilerinin düzenlenmesi bekleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mısır'da 3 Gün Yas İlan Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement