Mısır Arası İlk Ro Ro Seferi Gerçekleşti... - Son Dakika
Güncel

Mısır Arası İlk Ro Ro Seferi Gerçekleşti...

Mısır Arası İlk Ro Ro Seferi Gerçekleşti...

Türkiye Cumhuriyeti ile Mısır Arap Cumhuriyeti Arasında Ro-Ro ve Karayolu Transit Taşımacılığına İlişkin İşbirliğine Dair Mutabakat Zaptı'nın imzalanmasıyla Mersin'den ilk Ro-Ro seferi dün başladı.

28.04.2012 18:43

Türkiye Cumhuriyeti ile Mısır Arap Cumhuriyeti Arasında Ro-Ro ve Karayolu Transit Taşımacılığına İlişkin İşbirliğine Dair Mutabakat Zaptı'nın imzalanmasıyla Mersin'den ilk Ro-Ro seferi dün başladı. Mersin'den hareket eden ilk Ro Ro gemisi Mısır'da Port Said Limanı'na ulaştı.

Gemiyi limanda Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı'ndan müsteşar yardımcısı Bülent Uğur Ecevit, Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği müsteşarı Asip Kaya, Türk-Mısır İş Konseyi Başkanı Zuhal Mansfield, işadamları ve bazı yetkililer karşıladı.

Türk ve Mısırlı yetkililer karşıladı. Gemide bulunan 203 TIR karayolu üzerinden Suudi Arabistan'a geçecek. Bu ulaşımdan memnun kaldıklarını söyleyen TIR sürücüleri yetkililere de teşekkür etti.

Geminin ait olduğu ALCOR Deniz İnşaat ve Özel Taşımacılık şirketinin Genel Müdürü Kemal Öztürk, İlk seferimiz hepimiz için hayırlı olsun. 23 TIR ile geldik. Salı ve cuma olmak üzere haftada 2 sefer yapacağız. Gemimiz 85 -90 TIR kapasiteli, 110 yolcu almakta. Şoförler çok memnun, yine gemi ile gelmek istediklerini söylüyorlar. Hattımız Türkiye - Mısır arasındaki ilişkilerin gelişmesinde büyük rol oynayacak, ihracatımızın yükselmesinde büyük rol oynayacak. Sadece Mısır değil Suudi Arabistan, Kuveyt, Ürdün ve diğer Arap ülkeleri ile ticaret ilişkilerinin gelişmesinde büyük rol oynayacaktır. İlk seferden itibaren talep geldi, turist ziyaretleri de artacak dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mısır Arası İlk Ro Ro Seferi Gerçekleşti... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement