Miniklerden Karbon Temizliği Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Miniklerden Karbon Temizliği Çağrısı

Miniklerden Karbon Temizliği Çağrısı

Ayşe Tolga, İTÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilen 3. İstanbul Karbon Zirvesi kapsamındaki Küçük Karbon Kahramanları etkinliğinde iklim değişikliği ve küresel ısınmaya dur demek için anaokulu öğrencileriyle bir araya geldi

16.04.2016 14:11  Güncelleme: 14:19

Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından düzenlenen, 3. Karbon Zirvesi'ne katılan ünlü oyuncu Ayşe Tolga, küresel ısınmayla mücadelenin önemine dikkat çekti. Zirve kapsamında gerçekleştirilen Küçük Karbon Kahramanları etkinliğinde anaokulu öğrencileriyle buluşan Ayşe Tolga; "Çocuklarımıza oksijeni bol, yeşil bir çevre nasıl bırakabileceğimizin ve doğal yaşam döngümüzü korumanın yollarının konuşulduğu zirvede miniklerimiz de vardı" dedi. Ayşe Tolga sözlerine şöyle devam etti: "Okul öncesi çocuklara 'Sürdürülebilir Yaşam Kültürü' kazandırılması ve karbonunu iyi yöneten nesiller olarak büyümelerini sağlama hedefli bu etkinlikte, kızım Can Yael yaşındaki "Küçük Karbon Kahramanları" gezegenleri ve gelecekleri için şarkılar ve resimlerle 'Karbona karşı bizim de sözümüz var" dediler."

MİNİKLERDEN ÇEVRE İÇİN RAP PERFORMANSI

Küçük Karbon Kahramanları gösterisinde eko-okul unvanına sahip İTÜ Geliştirme Vakfı Özel Dr. Sedat Üründül Anaokulu öğrencileri, "Doğadan mesajınız var' adlı rap performansıyla izleyicilerden büyük alkış aldı. Minikler çok sevilen ve bilinen Üsküdar şarkısına ellerindeki bardaklarla hazırladıkları özel şovla ritim tuttu. Küçük Karbon Kahramanları, kendi hayal ettikleri yeşil dünyayı "Hayal Şehri" ve "Su Altında Yaşam" konulu hamur rölyef çalışmalarıyla da katılımcılarla paylaştı.

AYŞE TOLGA'DAN YEŞİL DESTEK

Ayşe Tolga'ya 3. İstanbul Karbon Zirvesi'ne katılımı ile sunduğu yeşil katkıdan dolayı İTÜ Öğretim Üyesi ve SÜT-D Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Filiz Karaosmanoğlu tarafından plaket takdim edildi. Karaosmanoğlu, böylesi projelere sanatçıların sosyal sorumluluk bilinciyle katılıp destek olmasının daha fazla kişiye ulaşmak, konunun bilinirliğini artırmak için önemli bir araç olduğuna dikkat çekerek bu duyarlılığından dolayı Ayşe Tolga'ya teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Miniklerden Karbon Temizliği Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement