29 Ekim'de Anıtkabir'de Standart Kıyafetin Dışına Çıkıldı - Son Dakika
Güncel

29 Ekim'de Anıtkabir'de Standart Kıyafetin Dışına Çıkıldı

29 Ekim\'de Anıtkabir\'de Standart Kıyafetin Dışına Çıkıldı

Savunma Bakanı Yılmaz, 29 Ekim'de Anıtkabir'e yoğun ziyaretçi dolayısıyla personelin standart olmayan kıyafetlerle görevlendirildiğini açıkladı.

10.02.2014 14:54  Güncelleme: 16:37

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 29 Ekim 2013 tarihinde Anıtkabir'e yoğun ziyaretçi akını dolayısıyla ilave personelin emir komuta yapısı içerisinde standart olmayan kıyafetli (koyu renk mont, kot pantolon, spor ayakkabı vb.) ve yaka kartlı olarak görevlendirildiğini açıkladı.

"ANITKABİR'E YAKIŞMAUAN BU KİŞİLER KİM?"

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, "Cumhuriyet Bayramımızın önemine ve Anıtkabir'e yakışmayan kıyafetlerle bekleyen bu şahıslar kimlerdir? Şahısların askerlikle ilişkisi var mıdır? Yok ise neden askerlerle birlikte durmaktadırlar?" diye sordu.

"BU KİŞİLER İLAVE PERSONEL"

Soru önergesini yanıtlayan Milli Savunma Bakanı, Anıtkabir Komutanlığı bünyesinde bulunan Emniyet Takımı personelinin sivil elbise ile görev yaptığını, bu hususun Anıtkabir Komutanlığı kadro dokümanında yer aldığını söyledi.

Milli Savunma Bakanı, 29 Ekim 2013 tarihinde yoğun ziyaretçi akını dolayısıyla ilave personelin yine aynı emir komuta yapısı içerisinde standart olmayan kıyafetli (koyu renk mont, kot pantolon, spor ayakkabı vb.) ve yaka kartlı olarak görevlendirildiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanı, 29 Ekim 2013 tarihinde Anıtkabir ziyaretçi sayısının çok yüksek olması nedeniyle, Mozele içerisinde izdiham yaşanmasına engel olmak, ziyaretçileri belirli zamanlarda yönlendirmek ve Mozele bölgesini boşaltmak maksadıyla görevli tüm personelin katılımıyla bu şekilde bir tedbir alındığını ifade etti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 29 Ekim'de Anıtkabir'de Standart Kıyafetin Dışına Çıkıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement