-Milli Eğitim Bakanı Avcı Açıklaması - Son Dakika
Güncel

-Milli Eğitim Bakanı Avcı Açıklaması

-Milli Eğitim Bakanı Avcı Açıklaması

"Gençlerimizin, bilim insanlarımızın, UNESCO'nun ve uluslararası kuruluşlarda boş olan, ilan edilen bir takım görevlere talip olmalarını, bunun için elimizden gelen desteği de yapacağımızdan emin olmalarını da rica ediyorum"

17.12.2013 16:09

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, gençlere ve bilim insanlarının, UNESCO ve diğer uluslararası kuruluşlarda ilan edilen görevlere talip olmalarını isteyerek, bunun için ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi.

Avcı, UNESCO Türk Milli Komisyonu'na gerçekleştirdiği ziyarette, Paris'teki Dünya Miras Komitesi üyeliğinin bir başlangıç olmasını istediklerini ifade ederek, Türkiye'nin 2015'te UNESCO yürütme üyeliği için de çalışmaların başladığını belirtti.

Türkiye'nin UNESCO yürütme kurulu üyeliğinin artık hakedilmiş olduğunu dile getiren Avcı, "2015'te bunu el birliğiyle bütün kurum ve kuruluşlarımızın ahenkli çalışmalarıyla başarabileceğimizi düşünüyorum" dedi.

"Yaptıklarımızı başkalarına anlatmakta biraz alçak gönüllü davranıyoruz" diyen Avcı,  bu kadar alçak gönüllü olmaya gerek olmadığını söyledi.

Çalışmaların gençler tarafından bilinmesinde, içselleştirilmesinde fayda bulunduğunu anlatan Avcı, "Türkiye uluslararası kuruluşlara yaptığı katkılar düzeyinde ne yazık ki oralarda temsil edilmiyor. Her ülkenin bir kontenjanı var. Türkiye, UNESCO, UNICEF, diğer Birleşmiş Milletler ve OECD kuruluşlarında da ne yazık ki hak ettiği kadar, uluslararası memur istihdam edemiyoruz. Bu büyük ölçüde bizim bu konularla ilgili, bilgilerin ilgili kişilere ulaştırılmasındaki zaafımızdan kaynaklanıyor. Bu gençlerimizin, bilim insanlarımızın, UNESCO'nun ilgili komisyonunun sitesinden bunlar duyuruluyor oraya zaman zaman bakmalarını ve uluslararası kuruluşlarda boş olan, ilan edilen bir takım görevlere talip olmalarını, bunun için elimizden gelen desteği de yapacağımızdan emin olmalarını da rica ediyorum" diye konuştu.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Öcal Oğuz ise Paris'te kasım ayında gerçekleştirilen Dünya Miras Komitesine Bakan Avcı'nın da katıldığını anımsatarak, UNESCO Genel Konferansı'nın 37'ncisinde Bakan Avcı'nın ülkelerin UNESCO'ya bakışının anlatıldığı bölümde konuşmasına İngilizce başladığını, Türkçe devam ettiğini söyledi.

Bakan Avcı'nın konuşmasında UNESCO'ya verilen değeri anlattığını ve Türkiye'nin önceliklerine vurgu yaptığını aktaran Oğuz, Bakan Avcı'nın anadilinde hitap etmesinin büyük ilgi topladığını belirtti.

Oğuz, bunların olumlu yansıması olarak Türkiye'nin ilk defa en yüksek oyu alarak Dünya Miras Komitesi üyesi seçildiğini kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel -Milli Eğitim Bakanı Avcı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement