Milli Birlik ve Beraberlik' Tır'ı Olan Gezici Müze Mersin'de - Son Dakika
Güncel

Milli Birlik ve Beraberlik' Tır'ı Olan Gezici Müze Mersin'de

Milli Birlik ve Beraberlik\' Tır\'ı Olan Gezici Müze Mersin\'de

Başbakanlık Basın, Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünde 'milli birlik ve beraberliği' vurgulamak ve tarih bilincinin sergilenmesi amacıyla 1 Aralık 2013 tarihinde yola çıkarılan 'Gezici Müze' Mersin'e geldi.

17.02.2014 12:45

Başbakanlık Basın, Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünde 'milli birlik ve beraberliği' vurgulamak ve tarih bilincinin sergilenmesi amacıyla 1 Aralık 2013 tarihinde yola çıkarılan 'Gezici Müze' Mersin'e geldi.

Cumhuriyet Meydanı'nda konuşlanan gezici müzenin açılışı yapıldı. Açılışa; Mersin Vali Yardımcısı Nihat Karabiber, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Başbakanlık Basın, Yayın ve Enformasyon Adana Bölge Müdürü Mustafa Keleş, kent protokolü ve öğrenciler katıldı. Açılışta konuşan Başbakanlık Basın, Yayın ve Enformasyon Adana Bölge Müdürü Mustafa Keleş, Başbakanlık Basın, Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün Türkiye ve değerlerimizin tanımında önemli hizmetler veren bir kuruluş olduğunu belirterek, "1 Aralık 2013 tarihinde startı verilen ve birer hafta her ilimizde sergilenen ve 19 Mayıs 2015 tarihinde anlamlı tarih ile Ankara'mızda tamamlanacak olan bu müzemizin en büyük amacı 'milli birlik ve beraberliğimizi' vurgulamak, tarih şuurumuzu yeniden yeşertmektir. Bu müzemizde Çanakkale Savaşları'nda dedelerimizin kullanmış olduğu birebir objelerin aynısı sergileniyor. Aynı zamanda düşmanlarımızın kullanmış olduğu savaş malzemeleri de bu müzede var. Ecdadımızın kullandığı malzemelerle düşmanlarımızın kullandığı malzemeyi mukayese ettiğiniz zaman bu destanın ne kadar anlamlı, ne kadar önemli bize bu vatanı bırakan kahramanlarımızın mücadelesinin hangi şuur ile hangi inançla kazandığının pekişmesi açısından son derece önemli bir mukayeseye sahip olacaksınız" dedi.

Mersin Vali Yardımcısı Nihat Karabiber ise Çanakkale destanının dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir kahramanlık destanı olduğunu vurgulayarak, "Orada çok büyük imkansızlıklar içinde canlarını milleti, vatanı uğruna feda etmiş, yüz binlerce şehidin aziz hatıralarından parçalar göreceğiz. Bu destanı, bu kahramanlık öyküsünü bizlerin mutlaka nesilden nesle, kuşaktan kuşağa aktarması lazım. Bunun için Çanakkale'ye gidemeyen genç kardeşlerimizin burada o ruhu birazcık da olsun hissetmesi adına Başbakanlık Basın, Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğümüz çok büyük hizmeti hepimizin ayaklarına kadar ulaştırmış. Özellikle büyüklerinizle, ailelerinizle burada bu ziyareti gerçekleştirirseniz o zaman amacına ulaşmış olacaktır. Çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından müze halka açıldı. İçinde Çanakkale Savaşı'ndan kalma harp malzemeleri, kişisel ve askeri objeler ile resimlerin bulunduğu müze 23 Şubat 2014 tarihine kadar Cumhuriyet Alanı'nda ücretsiz olarak halka açık olacak. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Milli Birlik ve Beraberlik' Tır'ı Olan Gezici Müze Mersin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement