Milletvekilleri Siyasette Sosyal Medyanın Etkisini Konuştu - Son Dakika
Güncel

Milletvekilleri Siyasette Sosyal Medyanın Etkisini Konuştu

Milletvekilleri Siyasette Sosyal Medyanın Etkisini Konuştu

Obama'nın danışmanlığını yapan Roger Fisk'in de görüş bildirdiği Yeni Dijital Dünya Zirvesi'nde milletvekilleri dijital dünyanın geleceğini konuştu.

27.12.2013 11:56  Güncelleme: 11:54

ABD Başkanı Barack Obama'nın ABD Başkanlık Seçimlerinde Danışmanlığını yapan Roger Fisk'in video konferansla katıldığı Yeni Dijital Dünya Zirvesi'nin ilk oturumunda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı ve Bilgi Ekonomisi Derneği Kurucu Başkanı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu dijital dünyanın geleceğini konuştu.

Zirvenin öğleden sonraki panel konuklarında ise AK Parti Milletvekili Bilal Macit ve CHP Milletvekili Faik Tunay'dı. Sayın Macit ve Sayın Tunay, sosyal medyanın siyaset üzerindeki etkileri ele alındı.

Yumurta Atma Tweet At

Dijital dünyanın geleceğinin ve öneminin Gezi Parkı olaylarından örneklenerek tartışıldığı panelde, Türkiye'nin en genç milletvekilleri AK Parti İstanbul Milletvekili Bilal Macit ve CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay tarafsız yorumlarıyla salondan büyük alkış aldı. Sosyal medyanın siyaset ve devlet yönetimindeki etkilerinin yadsınamaz olduğunun belirtildiği panelde Sayın Macit "yumurta atma tweet at" dedi.

İstanbul İlk Kez Ev Sahibi

Dünyanın sayılı kentlerinden İstanbul, bu yıl ilk kez "Yeni Dijital Dünya Zirvesi" ne ev sahipliği yaptı. Zirvede "Dijital Dünya'da Yeni Nesil Eğitim Teknolojileri", "Dijital Dünya'nın Geleceği", "Dijital Vatandaş Algısı ve Memnuniyeti", "Yeni Nesil Medya'nın Son Kullanıcıya Etkileri" ve "Mobil Teknolojilerin Geleceği" konuları ele alındı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı ve Bilgi Ekonomisi Derneği Kurucu Başkanı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu zirve ile ilgili yaptığı konuşmada Bilgi Ekonomisi Derneği olarak Türkiye'de ilk kez gerçekleşen bu zirveye sağladıkları katkıda dolayı gururlu olduklarını belirtirken; "Derneğimizin kuruluş amacı kalkınmış, gelişmiş, güçlü yeni Türkiye hedefine ulaşabilmemiz için yapılması gereken yapısal değişiklere bir sivil toplum kuruluşu olarak katkıda bulunmaktır. Bu yapısal değişiklere kısaca Bilgi Ekonomisine Geçiş süreci diyoruz. Ülkemizde bilgi ekonomisi konusunda bilinç oluşturmak, bilgi ekonomisi üzerine çalışmalar yapmak, raporlar yayınlamak, eğitim, seminer ve konferanslar düzenleyerek ve kamuoyunu bilgilendirmek derneğimizin asli faaliyetlerinden olacaktır. Türkiye olarak kararlı bir şekilde yürüdüğümüz bu yolda düzenlediğimiz bu zirve, derneğimizin ilk büyük çaplı organizasyonu oldu. Umuyoruz ki tüm gün süren bu zirve Türkiye'nin dijital dünyada yaşayacağı gelişmelere ışık tutar. Atılan bu adımların ülkemize ve toplumumuza faydalı olması benim ve Bilgi Ekonomisi Derneği'nde emeği geçen tüm arkadaşlarımın öncelikli temennisi olacaktır. Bilgi Ekonomisi Derneği olarak ülkemizi seven, kalkınması ve gelişmesi için Bilgi Ekonomisinin doğru yol olduğuna inanan aydınlarımız için bir toplanma merkezi olacağımıza inanıyorum" dedi.

"Uygarlık Hep Bilginin Peşinden Koştu"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı ve Bilgi Ekonomisi Derneği Kurucu Başkanı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu'nun ardından kürsüye çıkan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Türkiye, insan hayatının her noktasına değen, o altyapıyı insanımızla buluşturan ve 21. Yüzyıl'ın bütün imkanlarından kendi insanını en yüksek standartta yararlandırmaya çalışan bir yaklaşımı ortaya koymaya çalışmıştır" dedi.

Soylu sözlerini yeni dünya düzeninde dijitalleşmeyle birçok insanın dünyanın öbür ucundaki gelişmeleri izleyebildiğini belirterek, atın ehlileştirilmesinden tekerliğin icadına kadar insanlık uygarlığının zihni mesaisinin bir tek şeyin peşinde koştuğunu, bunun da bilgi olduğunu şeklinde sürdürdü.

Dünyanın En Etkili Sosyal Medya Danışmanı Fisk, Video Konferansla Katıldı

ABD Başkanı Barack Obama'nın 2008 ve 2012 yıllarında gerçekleşen ABD Başkanlık seçimlerini kazanmasında büyük rol üstlenen Roger Fisk, "Yeni Dijital Dünya Zirvesi" kapsamında video konferans ile bağlanarak bir konuşma yaptı. Fisk konuşmasında Obama'nın seçim çalışmalarında kullandıkları yöntemlere ilişkin sunum gerçekleştirirken, birinci ve ikinci seçim kampanyalarında farklı metodlar izlediklerini, bu süreçte halka mesajları iletmek için görüntüler kullandıklarını ve gazetelere demeçler verdiklerini kaydetti. Kampanyada sosyal medyanın büyük bir rol oynadığını aktaran Fisk, sosyal medya aracılığıyla yapılan kampanyaları kişiselleştirerek daha fazla insanla iletişime geçmeyi ve yüksek katılım sağlamayı hedeflediklerini ifade etti. Fisk, ayrıca seçim sürecinde sosyal medyayı etkin kullanmanın Başkan Obama'ya avantaj sağladığını da sözlerine ekledi.

 

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Milletvekilleri Siyasette Sosyal Medyanın Etkisini Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement