Milletvekili Ölmeztoprak,Malatya Kuzey Çevre Yoluna 2 Milyon TL Ödenek‏ - Son Dakika
Güncel

Milletvekili Ölmeztoprak,Malatya Kuzey Çevre Yoluna 2 Milyon TL Ödenek‏

Milletvekili Ölmeztoprak,Malatya Kuzey Çevre Yoluna 2 Milyon TL Ödenek‏

AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak,Malatyakuzey Çevre Yolunun İstimlak Çalışmalarının Ardından Yapımının Başlatılmasının Planlandığını Ve 2011 Yılı İçin 2 Milyon TL Ödenek Ayrıldığını Açıkladı.

14.01.2011 14:47  Güncelleme: 14:49

AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak,MalatyaKuzey çevre yolunun istimlak çalışmalarının ardından yapımının başlatılmasının planlandığını ve 2011 yılı için 2 milyon TL ödenek ayrıldığını açıkladı.

Milletvekili Ölmeztoprak, Malatya Kuzey Çevre Yolu`nun Kahramanmaraş Elazığ istikametinde 48,8 kilometre ile Kayseri Kuzey Çevre Yolu bağlantısının; 8,8 kilometre uzunluğunda olmak üzere toplam proje uzunluğunun 53,6 kilometre olduğunu söyledi.

Ölmeztoprak,Kuzey Çevre Yolu başlangıcı Malatya- Gölbaşı yolu Darende ayrımı kavşağından itibaren kuzey istikametine yönelir. Kuyulu köyünün 1 kilometre batısında, Kuşdoğan köyünün 2 kilometre kuzey batısından geçer. Doğu istikametinde olup Malatya yerleşimini kuşatarak geçen güzergahın Pütürge ayrım kavşağından mevcut Malatya-Elazığ yoluna bağlanır. Bağlantı yolu ise Darende-Malatya yolu Akçadağ ayrımından başlar. Doğu istikametinde ilerleyerek kuzey çevre yoluna ulaşır dedi.

Ölmeztoprak,bölünmüş yol olarak tasarlanan projenin yüksek yol standartlarına sahip olacağını ve güzergahın Malatya Havaalanı yolu Özal köyü civarında keseceğini anlattı. Ölmeztoprak, devamında Malatya- Sivas yolunu kesen güzergahın Şahnahan Belediyesi, Hanımın Çiftliği Belediyesi, Hatunsuyu Belediyesi, Battalgazi ve Bulgurlu istikametinde devam edeceğini kaydetti.

Kamulaştırma çalışmalarının 2011 yılı sonunda tamamlanmasının planlandığını belirten Ölmeztoprak, uzmanlar tarafından güzergahın kamulaştırma bedelinin yol bedelinin üzerinde olduğunun belirtildiğini ve bu hususta valilik, belediye ve Karayolları Bölge Müdürlüğü`nün aralarında bir protokol imzalamış olduğunu ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Milletvekili Ölmeztoprak,Malatya Kuzey Çevre Yoluna 2 Milyon TL Ödenek‏ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement