Milletvekili Katiline Ömür Boyu Hapis - Son Dakika
Güncel

Milletvekili Katiline Ömür Boyu Hapis

Milletvekili Katiline Ömür Boyu Hapis

Eski milletvekili 58 yaşındaki Mehmet Gedik'i tabancayla öldürmekten yargılanan 44 yaşındaki Mehmet Akif Şahin'in davasında karar verildi.

26.06.2013 09:56  Güncelleme: 10:16

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde iki yıl önce bir restoranda Anavatan Partisi eski milletvekili 58 yaşındaki Mehmet Gedik'i tabancayla öldürmekten yargılanan 44 yaşındaki Mehmet Akif Şahin'in davasında karar verildi. Şahin, Gedik'i silahla öldürmek suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırılırken, ruhsatsız silah taşımak suçundan da 2.5 yıl hapis cezası aldı.

Bursa'da 2 dönem milletvekilliği yapan evli ve 2 çocuk babası Mehmet Gedik, Mudanya İlçesi'nde, 2011 yılının Nisan ayında bir restoranda Eskişehirspor- Trabzonspor maçını izlerken, tabancayla öldürüldü. Cinayet ardından Mehmet Gedik'in hemşehrisi olan Trabzonlu arkadaşı Mehmet Akif Şahin, Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından tutuklandı. Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar aşamasına gelen davanın son duruşmasına tutuklu sanık Mehmet Akif Şahin ile tarafların avukatları ve öldürülen Mehmet Gedik'in yakınları katıldı.

'AİLE 2 YILDIR KARARI BEKLİYOR'

Öldürülen Gedik'in ailesinin avukatı Hakan Dinçtürk, yargılamanın uzun süredir devam ettiğini hatırlatarak, "Öldürülen Mehmet Gedik'in acılı ailesi iki yıldır bu kararı bekliyor. Vicdanları rahatlatacak bir karar verilmesini istiyoruz" dedi.

Sanık avukatı Kenan Aşık ise yaptığı savunmasında müvekkilinin bir anlık sinirle maktulü silahla darp etmek istediğini belirterek müvekkilinin tahrik altında suçu işlediğini iddia etti.

Sanık Mehmet Akif Şahin'in, "Avukatının savunmasına katılıyorum" dediği duruşma sonunda mahkeme heyeti, Mehmet Akif Şahin'i, "Kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırdı. Mahkeme ayrıca sanığa "6136 sayılı ateşli silahlar kanununa muhalefet" suçundan da 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Mahkemenin sanıka verilen cezada hiçbir indirim yapmaması dikkat çekti. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Milletvekili Katiline Ömür Boyu Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement