Milletvekili Cinayeti Davasında, Eski Bakan Aşık Talimatla İfade Verdi - Son Dakika
Güncel

Milletvekili Cinayeti Davasında, Eski Bakan Aşık Talimatla İfade Verdi

Milletvekili Cinayeti Davasında, Eski Bakan Aşık Talimatla İfade Verdi

Bursa'da geçen yıl nisan ayında, Mudanya İlçesi'nde ki bir restoranda ANAP eski Milletvekili 58 yaşındaki Mehmet Gedik'i tabancayla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 44 yaşındaki Mehmet Akif Şahin'in davasında, eski Devlet Bakanı Eyüp Aşık'ın...

27.04.2012 12:37

Bursa'da geçen yıl nisan ayında, Mudanya İlçesi'nde ki bir restoranda ANAP eski Milletvekili 58 yaşındaki Mehmet Gedik'i tabancayla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 44 yaşındaki Mehmet Akif Şahin'in davasında, eski Devlet Bakanı Eyüp Aşık'ın talimatla alınan ifadesi okundu.

Bursa'da ANAP'tan iki dönem milletvekilliği yapan evli 2 çocuk babası Mehmet Gedik, Mudanya ilçesinde, geçen yıl Nisan ayında bir restoranda Trabzonspor- Eskişehirspor maçını izlerken, çıkan kavgada tabancayla vurularak öldürüldü. Cinayet sonrası yakalanan Gedik'in arkadaşı Mehmet Akif Şahin, emniyetteki sorgusunun ardından çıkartıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Hakkında Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Mehmet Akif Şahin'in yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya, tutuklu sanık Mehmet Akif Şahin ile öldürülen Mehmet Gedik'in oğlu 25 yaşındaki Ali Orkun Gedik katıldı. Avukatların da hazır bulunduğu duşmada polis adliye dışında ve içinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

EYÜP AŞIK TALİMATLA İFADE VERDİ

Sanık avukatının talebi üzerine ifadesine başvurulan eski Devlet Bakanı Eyüp Aşık'ın, Ankara 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde talimatla veridği ifade mahkemede okundu. İfadesinde, arkadaşı olan Gedik'in öldürüldüğünü televizyondan duyduktan sonra Bursa'ya geldiğini söyleyen Eyüp Aşık şöyle dedi:

"İki gün süre ile Gedik'in evinde bulundum. Eve gelenler, birkaç seneden beri Mehmet Akif Şahin'in sürekli olarak Mehmet Gedik'i vuracağını söylediğinden söz ediyorlardı. Hatta Gedik ile Mehmet Akif Şahin arasında alacak- verecek meselesi olduğunu da söylediler. Ama ben sanıktan böyle bir şey duymadım. Çünkü kendisini hiç tanımam" dedi.

Sanık avukatı Kenan Aşık, Eyüp Aşık'ın mahkemeye gelerek ifade vermesini talep ederken, tutuklu sanık Mehmet Akif Şahin ise Mehmet Gedik ile aralarında herhangi bir alacak- verecek meselesinin bulunmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti, eski Devlet Bakanı Eyüp Aşık'ın, sanık avukatı Kenan Aşık'ın da hazır bulunacağı bir mahkemede tekrar talimatla ifadesinin alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi. - Bursa/ Osmangazi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Milletvekili Cinayeti Davasında, Eski Bakan Aşık Talimatla İfade Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement