Milas'ta Özelleştirmeye Pankartlı Tepki - Son Dakika
Güncel

Milas'ta Özelleştirmeye Pankartlı Tepki

Milas\'ta Özelleştirmeye Pankartlı Tepki

Muğla'nın Milas İlçesi'ndeki Kemerköy ile Yatağan'daki termik santrali ve Güney Ege İşletmeleri Linyitleri'nin (GELİ) özelleştirme programına alınmasına tepkiler sürüyor.

04.09.2013 15:50

Muğla'nın Milas İlçesi'ndeki Kemerköy ile Yatağan'daki termik santrali ve Güney Ege İşletmeleri Linyitleri'nin (GELİ) özelleştirme programına alınmasına tepkiler sürüyor. Bir grup işçi Yatağan Termik Santrali'nde açıklama yaparak özelleştirmeye karşı çıktı.

Yatağan'da, Tes- İş ve Maden-İş Sendikası şubelerinin üyesi işçiler tarafından Yatağan Termik Santrali'ne ait Kömür Paketleme Sistemi'ne, 'Bu ilçeye özelleştirme amacıyla, işyerlerimizi görmeye, bakmaya, satmaya gelmeyiniz' yazılı dev pankart asıldı. Maden- İş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, "Santraller devlete emanet edilmiş millet malıdır" dedi. Güney Ege İşletmeleri Linyitleri'nin son altı aylık karlılığının 112 milyon lira olduğunu belirten Başkan Girgin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Arsalarımız, tarlalarımız istimlak edildi, yerimizden, yurdumuzdan, köyümüzden, evimizden anılarımızı kara elmas için bırakarak ayrıldık. Hiç şikayet etmedik, çünkü biliyorduk ki ülkemizin tam bağımsızlığı için, öz kaynaklarımızla kendi enerjimizi üretmemiz gerekiyordu. Yöremiz ekonomisinin güçlenmesi için bu kurumlarımıza ihtiyaç vardı. İşsizliğin azalması ve istihdam alanı oluşması buna bağlıydı. Ancak gelinen noktada, hepimize doğrudan ya da dolaylı olarak iş ve ekmek kapısı olmuş, kamusal hizmetleriyle herkese faydası dokunmuş Yatağan, Yeniköy, Kemerköy Termik Santralleri ve kömür ocaklarımız, özelleştirmeci zihniyet tarafından satışa çıkartıldı. Bu özelleştirmeler yapılırsa büyük kayıp olur. Bu kurumlar devlete emanet edilmiş millet malıdır. Sahip çıkmaya devam edeceğiz."

Sadece Güney Ege İşletmeleri Linyitleri'nin kurumlararası gelir durumuna bakıldığında hep ilk 10'a girdiğini belirten Girgin, "Altın yumurtlayan bir tavuk. Bu kadar cefasını çekiyoruz. Aynı zamanda bizlerin ekmek kapısı, iş kapısı. Milletin malına millet olarak sahip çıkmamız lazım. Yatağan ve Milas halkını buralarda çalışanlardan ayrı görmeyerek konuyu sahiplenmesini bekliyorum. Milas'ta büyük bir miting düzenlemek için çalışmalarımızı başlatacağız. Herkesin desteklerini bekliyoruz" dedi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Milas'ta Özelleştirmeye Pankartlı Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement