Mikro Kredi ile Hayatını Değiştirdi - Son Dakika
Güncel

Mikro Kredi ile Hayatını Değiştirdi

Mikro Kredi ile Hayatını Değiştirdi

Bursa'da, Şirin Korkmaz isimli iş kadını, mikro kredi sayesinde hayatını değiştirdi.9 bin TL'lik kredi çekerek iş hayatına atılan Korkmaz, 17 metrekarelik işyerinde 2 makineyle işe başlayıp kısa sürede 23 kişi istihdam etti.

09.03.2013 13:17

Bursa'da, Şirin Korkmaz isimli iş kadını, mikro kredi sayesinde hayatını değiştirdi. 9 bin TL'lik kredi çekerek iş hayatına atılan Korkmaz, 17 metrekarelik işyerinde 2 makineyle işe başlayıp kısa sürede 23 kişi istihdam etti.

Bursalı iş kadını Şirin Korkmaz, kullandığı mikro kredi sayesinde 2 kişi ile başladığı hazır giyim fason işinde çalışan sayısını dört yılda 23'e çıkardı. 2009 yılında 700 TL mikro kredi kullanarak 17 m2 dükkanında 2 makineyle fason dikimine başlayan Korkmaz, toplam 9 bin TL kredi kullanarak çalışan sayısını 23'e, makine sayısını ise dört yılda 37 çıkarmayı başardı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik ve Mikro Kredi Müdürü Zeynep Akçay Korkmaz'a ziyarette bulundu.

Bursa İl Özel İdaresi bünyesinde bulunan mikro kredi ile hayatının değiştiğini ve büyük bir işletme haline geldiklerini söyleyen Şirin Korkmaz, serüvenini şöyle anlattı:

"Biz bu işe ilk önce 4 makineyle başladık. 17 metrekarelik alanda, iki adet mekanik iki adette overlok makinemiz vardı. Ama bu ekipmanla bu işin olmayacağının farkına vardık. Daha sonra mikro kredi uygulamasından haberimiz oldu. Bu sayede kimseye muhtaç olmadan başvurumuzu yaptık onaylandı. Şu an 4 makineden 37 makineye ulaştığımız gibi 23 çalışanımız var. Hepsi de sigortalı. Biz kendimize inandık. Bu amaç uğrunda bu işe başladık."

"HEDEFLERİ HER ZAMAN YÜKSEK TUTTUK"

Hedeflerini her zaman yüksek tuttuğunu anlatan Korkmaz, "İlk başta 'mahallede bulunan kadınlara elbise dikeriz' dedik. Fakat istediğimiz gibi olmadı. Çünkü bizim gidiş yönümüz çok farklıydı. Biz büyümek istiyorduk. Farklı olmak istiyorduk. Sonra fason dikmeye üç kişiyle başladık. Ama kurtarmıyordu. Yeni makinelere ihtiyacımız vardı. Mikro kredi sayesinde yeni makineler aldığımız gibi işyerimizi de büyüttük" ifadelerini kullandı.

"AYDA 45 BİN TL CİRO YAPIYORLAR"

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik ise Şirin Korkmaz'ın başarısının diğer kadınlara örnek olmasını diledi. Bilal Çelik, "2 azimli insanın mikro desteği olduğunda neler başara bileceğini yerinde görme imkanımız oldu. Bu işletme 23 çalışanıyla aylık 45 bin TL ciro yapar konuma geldi. Şimdi bu başarılı hanımlarımız marka olmak istiyorlar. Ülkemizin dünya çapında markalara ihtiyacı var. Böyle cesur ve başarılı girişimcileri her zaman destekleyeceğiz" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mikro Kredi ile Hayatını Değiştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement