Midyat Ta, Pkk'lı Cenazelerine "İşkence" Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Midyat Ta, Pkk'lı Cenazelerine "İşkence" Tepkisi

Midyat Ta, Pkk\'lı Cenazelerine "İşkence" Tepkisi

Barış ve Demokrasi Partisi (bdp) Midyat İlçe Teşkilatı, Artan Operasyonları ve Pkkælıların Cenazelerine Yapıldığı İddia Edilen Kötü Muameleleri Yaptıkları Basın Açıklaması ile Protesto Etti. Basın Açıklaması Sırasında Çatışmalarda Öldürülen PKK'lıların Posterlerini Taşıyan ve Yasa Dışı Slogan Attığı Gerekçesiyle 2'si Kadın 4 Kişi Gözaltına Alındı.

18.07.2010 16:24

BARIŞ ve Demokrasi Partisi (BDP) Midyat İlçe Teşkilatı, artan operasyonları ve PKKÆlıların cenazelerine yapıldığı iddia edilen kötü muameleleri yaptıkları basın açıklaması ile protesto etti. Basın açıklaması sırasında çatışmalarda öldürülen PKK'lıların posterlerini taşıyan ve yasa dışı slogan attığı gerekçesiyle 2'si kadın 4 kişi gözaltına alındı.

BDP Midyat ilçe binası önünde dün akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 300 kişi, Barış ve Kardeşlik Meydanı'na yürüdü. BDP'li yöneticiler ile Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı güvenlik şubesi görevlilerinin, arasında görüntü alma konusunda gerginlik yaşandı. Polislerin, yürüyüş kortejinin arasına girmek istemesi, kortejde yer alanların tepkisine neden olurken, yaşanan gerginlik BDP Mardin İl Başkanı Ali Aslan'ın araya girmesiyle sona erdirildi.

Barış ve Kardeşlik meydanına gelen BDP'liler adına İlçe Başkanı Filiz Işık konuştu. Işık, yaptığı konuşmada, demokratik bir çözüm için diyaloğu esas alan bir anlayışın geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Bölge halkının operasyonlara ve ölümlere karşı tepkisini ortaya koyduğunu belirten Işık, operasyonlarla hiçbir sonucun alınamayacağını ve dperasyonların sorunun derinleşerek, çözümsüzlüğe yol açtığını iddia ederek, "Operasyonlar onlarca insanımızın ölümüne yol açmakta yine anaların gözyaşlarına neden olmaktadır. Halkların eşit ve özgür birlikteliği temelinde barış ve demokrasi mücadelemizde taviz vermeyeceğimizi, toplumun tamamı için insan haklarına dayalı özgür gelecek yaratma adına mücadelemiz devam edecektir"dedi.

Basın açıklaması sırasında, "Baskılar bizi yıldıramaz" şeklinde sloganlar atılırken, "Operasyonlara geçit vermeyeceğiz", "Savaşa hayır", "Kürt, Türk kardeştir öldürten kalleştirÆ", "Kürtler özgürdür, özgür kalacak"yazılı dövizler taşındı.

Yapılan açıklamanın ardından 2 kadın çatışmalarda öldürülen PKK'lıların posterlerini taşıdıkları gerekçesiyle 2 kişi ise yasa dışı slogan attıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. 2'si kadın 4 kişinin gözaltına alınmasını protesto eden BDP'liler İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde oturma eylemi yaptı. Oturma eylemi gözaltına alınan 4 kişinin ifadelerinin alınıp serbest bırakılmasından sonra sona erdi. Oturma eylemi sırasında polis görüntü almaya çalışan basın mensuplarını engelledi ve basın kartları ile kameralarını ellerinden almaya çalıştı. BDP'liler polis ile basın mensupları arasında yaşanan gerginlikte araya girerek gerginliği sona erdirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Midyat Ta, Pkk'lı Cenazelerine 'İşkence' Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement