MHP'li Paçacı: Çağrımız Olumlu Tepki Verdi - Son Dakika
Güncel

MHP'li Paçacı: Çağrımız Olumlu Tepki Verdi

MHP\'li Paçacı: Çağrımız Olumlu Tepki Verdi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, Yeni Yapılanma Adı Altında "Milletin ve Devletin Bekası İçin Güç Birliği" Çağrısının Önemli Ölçüde Etkili Olduğunu Söyledi.

05.11.2010 17:41

MHP Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, yeni yapılanma adı altında "Milletin ve Devletin Bekası için Güç Birliği" çağrısının önemli ölçüde etkili olduğunu söyledi. MHP'ye davet edilen küskün ülkücülerin partiye gelmeye başladığını kaydeden Paçacı, "Bu çağrılarımız daha sonra yine ülkücü milliyetçi kökene sahip ancak başka siyasi partilerde görev yapan ve biraz önce bahsettiğim hassasiyetlere sahip insanlara bir çağrı yapıldı. Onların da MHP çatısı altında siyaset yapmak veya bu çalışmaya katkı sağlaması sonucunda bir iradeye sahip olması gerekir" dedi.

Paçacı, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin, eski ülkücüleri MHP'ye çağırmasının ardından son gelişmeleri ANKA'ya değerlendirdi.

Paçacı, Türkiye'nin önemli riskler ve tehditlerle karşı karşıya kaldığını belirterek, en önemli riskin ise bölünme tehdidi ve bölünme riski olduğu görüşünü dile getirdi. Paçacı, MHP'nin yeni yapılanma adı altında başlattığı "MHP'ye katılım" çağrısının nedenlerini şöyle anlattı:

"Bölücü terör örgütü son dönemlerde diyalogdan bir adım öteye geçmiş maalesef AKP'nin yönettiği Devletle pazarlığa oturmuştur. Önümüzde yapılacak genel seçimler Türkiye'nin geleceği açısından son derece önemlidir. Seçimler bir iktidar yarışından çok daha fazla öneme sahiptir. Dolayısıyla MHP, milletimizin birliği ve bütünlüğü devletimizin üniter yapısı ve Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruma konusunda çok ciddi çalışmalar içerisindedir. Bugün MHP, bu konuda tek kale konumuna gelmiştir. Bu itibarla 31 Ekim 2010 tarihinde "Millet ve Devlet Bekası için Güç Birliği' adı altında bir toplantı düzenlendi. Bu toplantıda devletimizin ve milletimizin geleceği konusunda endişe duyan bu hassasiyete sahip olan Türkiye'nin onurlu geleceğini kurma konusunda ortak paydaya sahip olan herkesi MHP çatışı altında toplanmaya çağırdık."

Bu çağrıyı öncelikle geçmişte MHP'de üstün hizmetlerde bulunmuş ülkücü kökenden gelen olan ama bir şekilde bugün partinin dışında kalanlara yapılan çağrılarla başlattıklarını kaydeden Paçacı, "Bu çağrılarımız daha sonra yine ülkücü milliyetçi kökene sahip ancak başka siyasi partilerde görev yapan ve biraz önce bahsettiğim hassasiyetlere sahip insanlara bir çağrı yapıldı. Onların da MHP çatısı altında siyaset yapmak veya bu çalışmaya katkı sağlaması sonucunda bir iradeye sahip olması gerekir" dedi.

Paçacı, sadece ülkücü kökenleri değil, Türkiye'nin hassasiyetlerini gören herkesi partiye davet ettiklerini anımsattı. Paçacı, "Öte yandan saydığımız hassasiyetleri duyan ve başka partilerde siyaset yapan toplumun beğenisini takdirini kazanmış olan insanlarımızı da MHP çatısı altına çağırmaya gayret göstereceğiz Bu güç birliği seçimlerde çok olumlu bir sonuca vesile olacaktır. Türkiye önündeki bu risk tehditlerinden bu güç birliği kurtulacaktır" diye konuştu.

Şu ana kadar yapılan çağrılara olumlu tepkiler aldıklarını belirten Paçacı, şu ana kadar, Koray Aydın, Ümit Özdağ gibi arkadaşlarımızı çağırdık ve olumlu sonuç aldık. Öcalan'ı Kenya'dan getiren komutan olarak tanınan emekli Korgeneral Engin Alan Paşamızı da partiye davet ettik. Azmi Karamahmutoğlu gibi isimleri de çağırdık" dedi.

Birinci halkada ülkücü kökenlileri, ikinci halkada ülkücü olup ancak başka partilerde siyaset yapanları üçüncü halkada ise Türkiye hassasiyetlerini duyan herkesi partiye davet edeceklerini söyledi.(ANKA)

(BK/ÖMR)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel MHP'li Paçacı: Çağrımız Olumlu Tepki Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement