MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması - Son Dakika
Güncel

MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması

MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Türk milletinin milli kimliği, siyaset terzilerinin eliyle kırpılıp biçilecek bir kimlik değildir" dedi.

15.02.2013 16:37

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Türk milletinin milli kimliği, siyaset terzilerinin eliyle kırpılıp biçilecek bir kimlik değildir" dedi.

Vural, partisinin İzmir il başkanlığında İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Vahap Savaşan'ın da katılımıyla düzenlediği basın toplantısında, Türk milletinin milli kimliğinden ayrıştırılmak istendiğini savundu.

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın 30 Ocak'ta TBMM Genel Kurulu'ndaki,

"Sonradan bu ülkeyi kendisine vatan edenler, Kafkaslar'dan, Boşnaklar'dan gelenler siz bu ülkenin sahipleri değilsiniz. Haddinizi bileceksiniz" sözlerini hatırlatan Vural, Balkan göçmenlerinin bu milletin birlik ve bütünlüğüne katkı sağlamış olduklarını ve bu ülkenin çimentosu niteliğinde olduklarını ifade etti.

Vural, yapılmak istenen şeyin milleti etnik kimlikler çerçevesinde ayrıştırarak, PKK terör örgütünün siyasal amaçlarını meşrulaştırmak olduğunu ileri sürerek, şöyle devam etti:

"Bu milletin içerisine etnik kimlik siyaseti sokarak birbirini kırdırıp Türk milletini milli kimliğinden ayırmak isteyen fitne fesadın nelere mal olduğunu Balkanlar'dan buraya gelenler gayet iyi biliyor. Atılan her adımın nasıl bir çözülmeye doğru götürdüğünü, huzursuzluk soktuğunu herkes idrak etmelidir. Kullanılan dil dil değildir. Ayırıcı, bölücü, ırkçı bir dil kullanılıyor. AKP'yi ve BDP'yi uyarıyorum. Bu ayrımcı, bölücü dilden vazgeçin. Fitne fesat dilinden vazgeçin. Türk milletinin milli kimliğinden ayrıştırma projelerinden vazgeçin."

Anayasa çalışmalarına da değinen Vural, Türk milletin kimliğinin anayasa yazıp çizmekle şekillendirilemeyeceğini ifade eden Vural, şunları kaydetti:

"Türk milletinin milli kimliği, sosyolojik gelişmeler, tarihi ve kültürel gelişmelerle oluşmuştur. Türk milletinin milli kimliği, siyaset terzilerinin eliyle kırpılıp biçilecek bir kimlik değildir. Onun için herkes haddini bilmelidir. Bilinmeli ki, bu coğrafya da Türk milletinin milli kimliğini parçalamak, atomun parçalanması gibidir. Bu coğrafyayı vatan etmiş evlatlarımızın içine fitnecilik tohumu ekmek isteyenlerin akıbetinin ne olacağını tarih göstermiştir. Bu milletin oyunu almış olabilirsin, ama bu millet sana oyunu, kimliğini teslim etmek için sana oy vermedi. Kimliğini değiştirmek için oy vermedi."

Muhabir: Hüseyin Bağış/ Ufuk Kırabalı

Yayıncı: A. Fatih Tekcan - İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement