Fethiye Belediye Başkanı Saatçi Disipline Sevk Edildi - Son Dakika
Güncel

Fethiye Belediye Başkanı Saatçi Disipline Sevk Edildi

Fethiye Belediye Başkanı Saatçi Disipline Sevk Edildi

Fethiye Belediye Başkanı Saatçi, Kürtçe ve Türkçe ifadelere yer verdiği Kurban Bayram mesajı nedeniyle disiplin kuruluna sevk edildi.

11.10.2013 11:13  Güncelleme: 11:26

MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Fethiye'de Türkçe ve Kürtçe bayram mesajı yayınlayan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi'yi parti tüzüğüne ayrıkı olduğu gerekçesiyle disiplin kuruluna sevk ettiklerini açıkladı.MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, yaptığı yazılı açıklamada, "Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nin Kurban Bayramı dolayısıyla ilçe billboardlarına vermiş olduğu kutlama mesajında Türkçe dışında kullanmış olduğu dil, 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu'nun 81'inci maddesine ve parti tüzüğümüzün disiplin hükümlerine, ayrıca partimizin ilke ve prensiplerine aykırı olduğundan kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilmiştir" dedi.

“KESİN İHRAÇ ANLAMINA GELMEZ”

MHP Fethiye İlçe Başkanı Cengiz Çay, konuyu hem genel merkez hem de Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yla görüştüğünü belirterek, “Sayın Belediye Başkanımız bu bilboardlara yazmış olduğu yazıyı öyle tahmin ediyorum ki, kötü bir niyetle yazmadı. Yeni açılım paketi veya demokratikleşme paketine tepki olarak yaptı. Ama bunu takdir edersiniz ki MHP’nin bu konudaki ciddiyeti ve hassasiyeti göz önünde bulundurursanız, tabii ki genel merkezimizin böyle bir tasarrufu söz konusu oldu. Bu tasarrufta ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi. Bunu ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk etmiş olabilirsin ama tutarsın sonrada ihraç etmezsin, aday edersin. Sonuç olarak buda olabilir. Keşke böyle bir şey olmasaydı. İstediğimiz bir sonuç değil. Ama tamamen konu Genel Merkezimizin bir tasarrufudur. Kamuoyunun şimdilik böyle bilmesinde fayda var. Daha sonra daha kapsamlı bir açıklama yapacağız” dedi.

MURAT YALÇIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fethiye Belediye Başkanı Saatçi Disipline Sevk Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement