Mhp'den "Nasip"E Tepki - Son Dakika
Güncel

Mhp'den "Nasip"E Tepki

Mhp\'den "Nasip"E Tepki

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in "Şehitlik nasip" yönündeki sözlerini eleştirirken, "Sayın Bakan bu açıklamasıyla sahip oldukları siyasal zihniyetin idrakten, basiretten, muhakemeden, aklıselim ve"...

19.09.2012 16:02

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in "Şehitlik nasip" yönündeki sözlerini eleştirirken, "Sayın Bakan bu açıklamasıyla sahip oldukları siyasal zihniyetin idrakten, basiretten, muhakemeden, aklıselim ve inançtan ne derece nasipsiz olduğunu, bir kez daha gözler önüne sermiştir" dedi MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in "Şehitlik nasip" yönündeki sözlerini eleştirirken "Sayın Bakan bu açıklamasıyla sahip oldukları siyasal zihniyetin idrakten, basiretten, muhakemeden, aklıselim ve inançtan ne derece nasipsiz olduğunu, bir kez daha gözler önüne sermiştir" dedi.

Bozyel yazılı açıklamasında İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in, Afyonkarahisar'da mühimmat deposunda meydana gelen patlamada, şehit olan askerlerden Mehmet Emin Çuğun'un Iğdır'da yaşayan muhterem ailesini ziyaretinde; "Her şey nasip işi. Bizim Iğdır'a gelmemizde bir nasip işidir. Aniden karar verdik ve Iğdır'a geldik. Şehitlik de, gazilik de, uzun yaşamak da, genç yaşta şehit olmakta nasip işidir" dediğini hatırlattı. Bakan Şahin'in bu sözle kanayan yaraların, sızlayan yüreklerin acısını bir kat daha artırdığını belirten Bozyel, "Sayın Bakan bu açıklamasıyla sahip oldukları siyasal zihniyetin idrakten, basiretten, muhakemeden, aklıselim ve inançtan ne derece nasipsiz olduğunu, bir kez daha gözler önüne sermiştir" dedi.

Abbas Bozyel İçişleri Bakanı'nın başta etnik bölücü terör olmak üzere AKP hükümetinin iç ve dış politikadaki başarısızlığını, bu çerçevede ellerine yüzlerine bulaşan ve ülkemizi tehlikeli bir yol ayrımına sürükleyen becerisizliklerinin sorumlusunu, yalnızca "nasip" sözcüğüyle açıklayarak akıl almaz bir gaflet ve şuursuzluk örneği sergilediğini ileri sürdü.

On yıldan beridir neden oldukları her kötü gidişatı, "nasip"le açıklayacak kadar çaresizliğe gömülen bu sözlerin sahiplerinin başvurulan bu yolun ancak; akıl tutulması yaşayan, vicdani hasletlerini kaybetmiş, dirayetini yitirmiş aciz yöneticilerin başvurduğu bir korkaklık, hakikate gözlerini kapayanların bir hilesi ve kaçışı olduğunu unutmamasını isteyen Bozyel şöyle devam etti:

"Bu gibi çürümüş zihniyetlere göre her sorunun mazereti nasiptir. Bu durum karşısında suçlu da belli olmuştur. Öyleyse Sayın Bakana düşen; hemen bir mahkeme kurması ve "ey suçlu ayağa kalk ve hesap ver' diyerek nasip isimli erdem ve fazilet ihtiva eden manevi kavramı; ya darağacına çekmesi yahut idamı kaldırdıklarına göre ömür boyu hapse mahküm etmesidir. Unutmasınlar ki; şehitlerimizin gözü yaşlı anne ve babalarının, bacı ve kardeşlerinin acısını ne yapalım "nasip' diyerek geçiştirmek ancak istismarcılıktan gıdalanan siyasi bezirganların başvuracağı bir kurnazlıktır. Çelişkiye batanlara sormak isteriz ki, dağları, şehirleri, cadde ve sokak aralarını eli kanlı katiller sürüsüne teslim edeceksiniz ve sonra da dönüp tüm bu yaşananlara nasip diyeceksiniz, öyle mi? Gözü dönmüş etnik bölücü teröristlerin nice canlar aldığı Serhat şehri Iğdır'da, şehitlerin ruhunu sızlatacak bir biçimde, gayet hissiz ve düşüncesiz bir şekilde sarf edilen; "her şey nasiptir, bakın benim de nasibimde Iğdır'a gelmek varmış' şeklindeki ifadeler, şehitlerimize karşı tam bir vefasızlıktır."

"Nasip"in; ne arkasına gizlenilen bir kurtuluş kapısı, ne düşüncesizlik ve beceriksizliklerinin bahanesi, ne sığındıkları küresel gücün himayesi, ne hainleri eylemlerinde cesaretlendiren müzakere ve görüşmeleri, ne de bir yıkım ve ihanet projesi olan "açılım" denilen zırva olmadığını kaydeden Bozyel, açıklamasını "Kısacası basit ve lakayt bir şekilde kullanılan nasip ifadesi, şehitlerimizin geride kalanlarının acısını azaltacak bir derman olmadığı gibi, AKP İktidarın acizliğini gizleyecek bir kılıf da asla değildir" diye bitirdi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement