MHP'de Şok! 1 Kasede 6 İstifa! - Son Dakika
Güncel

MHP'de Şok! 1 Kasede 6 İstifa!

MHP\'de Şok! 1 Kasede 6 İstifa!

MHP Genel Başkan Yardımcıları Çakır, Ekici, Paçacı, Şafak ve Taytak partideki görevlerinden istifa etti.

21.05.2011 12:10  Güncelleme: 17:20

'Farklı Ülkücüler' internet sitesinin ''MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici'ye ait görüntüleri yayınlaması ve sıradaki ismin Osman Çakır olduğu''nu duyurmasının ardından MHP'den art arda 6 istifa geldi. MHP Genel Başkan Yardımcıları Osman Çakır, Mehmet Ekici, Ümit Şafak, Deniz Bölükbaşı ile Genel Sekreter Cihan Paçacı ve Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak istifa etti.

'Farklı Ülkücüler' internet sitesinin "MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici'ye ait görüntüleri yayınlaması ve sıradaki ismin Osman Çakır olduğu"nu duyurmasının ardından ilk istifa geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır, hem görevinden hem de milletvekili adaylığından çekildi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici'ye ait görüntüleri yayınlayan 'farklıülkücüler' internet sitesinin MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun milletvekili adayı Prof.Dr.Osman Çakır'a ait görüntülerin de yayınlanacağını açıklamasının ardından Prof. Dr. Çakır yaptığı yazılı açıklamayla Genel Başkan Yardımcılığı ve milletvekilliği adaylığından istifa ettiğini açıkladı.

DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Prof. Dr. Çakır, istifasının kaset iddialarıyla ilgisi olup olmadığı sorusuna "Ailevi durumlardan, içinde bulunduğum şartlar, psikolojik şartlar böyle bir karar vermemi gerektirdi. Kendi kararım. Zaten daha önce bu kararımı iki gün önce vermiştim, göndermiştim ama kabul edilmemişti. Şimdi tek taraflı olarak yaptım" dedi.

Prof.Dr.Osman Çakır, Samsun milletvekili adaylığı ve genel başkan yardımcılığının yanısıra parti üyeliğinden de istifa etti.

Osman Çakır 18 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, hakkındaki iddiaların, "iftira" olduğunu belirterek, "MHP'ye zarar vermek için bunlar gündeme getiriliyor" demişti.

Çakır'dan sonra Mehmet Ekici de istifa etti

MHP'deki kaset depreminde istifalar peş peşe gelmeye başladı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici de, partideki görevlerinden, parti üyeliğinden ve Yozgat milletvekili adaylığından istifa ettiğini açıkladı.

Ekici, yaptığı yazılı açıklamada, "Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcılığı, Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinden ve Parti üyeliğinden, Yozgat Milletvekili Adaylığından istifa ediyorum. Milletimden özür diliyorum. Savaşım şimdi başladı" ifadelerini kullandı.

Bir istifa daha: Cihan Paçacı

'Farklı Ülkücüler' internet sitesinin hedefindeki Cihan Paçacı'nın da istifa kararı aldığı öğrenildi.

Paçacı, yaptığı yazılı açıklamada, "MHP Genel Sekreterliği, Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinden ve Parti üyeliğinden, Ankara Milletvekili adaylığından istifa ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ümit Şafak ve Mehmet Taytak da istifa etti

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ümit Şafak ve Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak partideki görevlerinden ve milletvekili adaylıklarından istifa etti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Şafak, genel başkan yardımcılığı, parti üyeliği ve İstanbul milletvekili adaylığından, MHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak da genel sekreter yardımcılığı, parti üyeliği ve İstanbul milletvekili adaylığından istifa ettiğini açıkladı.

En son istifa Deniz Bölükbaşı'ndan...

Partideki en son istifa haberi ise Deniz Bölükbaşı'ndan geldi. Bölükbaşı konuyla ilgili açıklamasında, "MHP'ye zarar verilmesin diye istifa ettim" dedi.

Bölükbaşı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu iftira ve tehditlerle ilgili olarak adli makamlar soruşturma başlatmıştır. 12 Haziran 2011 seçimlerine gidilen süreçte bu tezgah ve sahte suçlamalar vesilesiyle MHP'ye zarar verecek tartışmalara hiçbir şekilde yer bırakmamak düşüncesiyle Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerim

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel MHP'de Şok! 1 Kasede 6 İstifa! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement