Mezradaki Evde Türkçe Okuma- Yazma Kursu - Son Dakika
Güncel

Mezradaki Evde Türkçe Okuma- Yazma Kursu

Mezradaki Evde Türkçe Okuma- Yazma Kursu

Muş'un Korkut İlçesin de yaşayan 55 yaşındaki Zahide Yıldız, Türkçe okuma- yazma öğrenmek için evinin bir odasını Milli Eğitim'e tahsis etti.

25.07.2013 10:52  Güncelleme: 11:11

Muş'un Korkut İlçesi'nin Karakale Beldesi'ne bağlı, 15 hane 90 nüfuslu Yıldız mezrasında yaşayan 12 çocuk, 24 torun sahibi 55 yaşındaki Zahide Yıldız, Türkçe okuma- yazma öğrenmek için evinin bir odasını Milli Eğitim'e tahsis etti.

Mezradaki çoğu birbiriyle akraba olan 20 kişi, Milli Eğitimin görevlendirdiği kurs öğretmeni Bahattin Yıldız'ın çabaları ile birinci kademe kursu bitirerek ikinci kademeye başladı. Cehalete savaş açan Zahide Yıldız şunları söyledi

"Küçük oğlumu Malatya'da bir kızla nişanladık. Dünürlerle telefonda konuşurken Türkçe bilmediğim için güçlük çekiyordum. 'Ben cahil kaldım, bari kızlarım, gelinlerim ve torunlarım kalmasın' diye, mezrada Türkçe okuma yazma kursu açması için Kaymakamdan rica ettim. O da mezraya bir öğretmen gönderdi. Evimin bir odasını sınıfa çevirdik. Şimdi hepimiz okuma yazma öğreniyoruz. Kurstakiler gelinlerim ve torunlarım. Haftanın 5 günü kurs var. Dersler büyük bir zevkle geçiyor. Öğrenmenin yaşı yok. Dünürlerimle artık daha kolay anlaşabiliyorum."

Başta Zahide Yıldız olmak üzere yaşları 16 ila 55 arasında değişen kursiyerlerin çok istekli olduğunu söyleyen kurs öğretmeni Bahattin Aktaş da, "Birinci kademeyi başarı ile tamamlayıp ikinci kademeye geçtik. Öğrencilerimin hepsi çok istekli. Umarım Zahide Yıldız'ın bu çabası okuma- yazma bilmeyenlere örnek olur" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mezradaki Evde Türkçe Okuma- Yazma Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement