"Mezopotamya Tarihinde Nisibis Okulu'nun Önemi" Sempozyumu Başladı - Son Dakika
Güncel

"Mezopotamya Tarihinde Nisibis Okulu'nun Önemi" Sempozyumu Başladı

"Mezopotamya Tarihinde Nisibis Okulu\'nun Önemi" Sempozyumu Başladı

Mardin'in Nusaybin İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen "Mezopotamya Tarihinde Nisibis Okulu'nun Önemi" konulu sempozyum başladı.

18.09.2013 21:03

Mardin'in Nusaybin İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen "Mezopotamya Tarihinde Nisibis Okulu'nun Önemi" konulu sempozyum başladı.

Mitanni Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen sempozyuma birçok yerli ve yabancı akademisyen katıldı. Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'ın açılış konuşmasıyla sempozyum başladı. Gökkan'dan sonra konuşan Süryani asıllı BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, Kürdistan ve Mezopotamya'da tarihi süreç içresinde birlikte yaşayan halkların birbirinden ayrıştırıldığını söyledi. Dora, "Tarihin derinliklerinde bu kadar büyük medeniyet yaratmış olmasına karşın bugün artık çok az bir eseri ayakta tutuyoruz. Böyle bir günde Suriye'de, Irak ve Mısır'da çevremizdeki ülkelerde insanlar ölmektedir. Bütün insanların kendi kültürleriyle barış içinde yaşamalarıdır" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından sempozyum, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ın moderatörlüğünü yaptığı birinci oturumla başladı. Sempozyum, 2 gün sürecek. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Mezopotamya Tarihinde Nisibis Okulu'nun Önemi' Sempozyumu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement