Mesleki ve Teknik Eğitimin Sorunları Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Güncel

Mesleki ve Teknik Eğitimin Sorunları Masaya Yatırıldı

Mesleki ve Teknik Eğitimin Sorunları Masaya Yatırıldı

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, şu anda teknik öğretmenlerin işsiz gezmesinin sebebinin 1997'deki katsayısı adaletsizliği olduğunu belirtti.

02.03.2013 13:39

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, şu anda teknik öğretmenlerin işsiz gezmesinin sebebinin 1997'deki katsayısı adaletsizliği olduğunu belirtti.

Türk Eğitim-Sen, İçkale Otel'de 'Türkiye'de Teknik Eğitimin Problemleri, Yapısal ve İşlevsel İhtiyaçları' konulu çalıştay düzenledi. Çalıştaya Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ömer Açıkgöz, Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, Türkiye genelinde teknik eğitim okullarında görev yapan öğretmen ve idareciler katıldı. Koncuk, yaptığı konuşmada, 1990'lı yılların sonuna kadar teknik öğretmen ihtiyacının yaşandığını belirterek, bugün 80 bin teknik öğretmenin işsiz gezdiğini, öğretmen olamadığını ve iş bulamadığını söyledi. Teknik öğretmenlerin yaşadığı sıkıntılara değinen Koncuk, "1997'den beri mesleki teknik eğitim hak ettiği değeri göremedi. Bazı tedbirler alındı ve katsayı problemi bugün ortadan kalktı. 'Endüstri meslek lisesine giden öğrenci sadece Teknik Eğitim Fakültesi'ne gider diye' akla zarar bir tavır sergileyemezsiniz" dedi.

Koncuk, şu anda teknik öğretmenlerin işsiz gezmesinin sebebinin 1997'deki katsayı adaletsizliği olduğunu ifade etti. Koncuk, "Öğrencilerimizin kalifiye olması için, hayat içerisinde kendilerine bir yol açabilmesi için bir mesleğe yatırımının oluşması gerekiyor. Bu da ortaöğretim dönemlerinde oluyor" diye konuştu.

OECD ülkelerinin mesleki teknik eğitimdeki oranının yüzde 47,5 olduğunu belirten Koncuk, gelişen anlayışın sadece bir alanda öğrenci yetiştirmek olmadığını, 'daha geniş bir alanda öğrenci yetiştirmek olduğunu' dile getirdi.

DSP Genel Sekreteri Erçelebi ise, "80 bin teknik öğretmen dışarıda. Bu gerekçeyle artık yüksek teknik öğretime de artık öğrenci alınmıyor. Kaynaklar giderek kurumak üzere" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mesleki ve Teknik Eğitimin Sorunları Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement