Mersin Üniversitesi'nde Mezuniyet Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Mersin Üniversitesi'nde Mezuniyet Heyecanı

Mersin Üniversitesi\'nde Mezuniyet Heyecanı

Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) 2011-2012 yılı mezunu 3 bin öğrenci düzenlenen törenle diplomalarını alarak keplerini fırlattı.

13.06.2012 00:00

Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) 2011-2012 yılı mezunu 3 bin öğrenci düzenlenen törenle diplomalarını alarak keplerini fırlattı.

MEÜ Çiftlikköy Yerleşkesi Vadi Tesisleri'nde yapılan törene, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, MEÜ Rektörü Suha Aydın, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, il protokolü, öğrenciler ve veliler katıldı. Karnaval havasında geçen tören, mezun öğrencilerin Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde geçişiyle başladı. Geçişin ardından törenin açılış konuşmasını yapan MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, üniversitenin kuruluşunun 20'nci yılında, 16'ncı mezunlarını vermenin coşkusunu yaşadıklarını söyledi. Bu dönem 3 bin öğrenciyi mezun ettiklerini belirten Aydın, bu rakamla okulun kuruluşundan bugüne kadar 40 bin öğrenciyi mezun ettiklerini bildirdi.

Mezun olan öğrenci ve velilerine teşekkür eden Aydın, sözlerine şöyle devam etti: "Çağdaş bir üniversite ortamında eğitim-öğretim faaliyetlerini başarıyla sürdürmek ve kendisine, ülkesine yararlı insanlar olarak yetiştirmek Üniversitemizin öncelikli hedefidir. MEÜ olarak öğrencilerimizin toplumun değerlerine ve kültürüne sahip çıkan, uygar insanlar olarak yetişmesini arzuluyoruz. Böylece analitik düşünebilen, takım ruhuna sahip, sistematik ve planlı çalışabilen, kişiliğine, bilgi ve becerisine güvenen gençler olarak mezun oluyorsunuz."

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise, "Bugün üniversite öğrencileri olarak hayata başlarken aslında sadece Türkiye değil, dünyanın yaşadı rekabet ortamını, bu ortamı gerektirdiği kuralları, buna göre çalışma ve rekabet şartlarını çok iyi analiz etmelisiniz. Hedefiniz sadece bu ülkede değil dünyanın her yerinde hem çalışabilmek, hem de değer üretebilmek olmalıdır" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu ve Rektörü Aydın tarafından bölüm birincilerine plaketleri verildi. Mezun olan öğrenciler çığlıklar atarak, keplerini havaya fırlattı. Mezun olmanın mutluluğunu ve heyecanını doyasıya yaşayan gençler, sevinçlerini aileleri ile paylaştı. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin Üniversitesi'nde Mezuniyet Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement