Mersin Nkp Üyelerinden Gözaltı Şikayeti - Son Dakika
Güncel

Mersin Nkp Üyelerinden Gözaltı Şikayeti

Mersin Nkp Üyelerinden Gözaltı Şikayeti

Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP) üyeleri, 17.Akdeniz Oyunları'nın açılışına katılmak isteyen bazı platform üyelerinin gözaltına alınmalarını kınayarak, emniyet güçleri hakkında yasal işlem başlatılması talebiyle Mersin Valiliği İl İnsan...

01.07.2013 13:24

Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP) üyeleri, 17. Akdeniz Oyunları'nın açılışına katılmak isteyen bazı platform üyelerinin gözaltına alınmalarını kınayarak, emniyet güçleri hakkında yasal işlem başlatılması talebiyle Mersin Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu'na şikayet dilekçesi verdi.

Mersin NKP Dönem Sözcüsü Sabahat Aslan ile 4 platform üyesi, öğle saatlerinde Mersin Valiliği önünde açıklama yaptı. Grup adına açıklama yapan Aslan, NKP üyelerinin son zamanlarda potansiyel suçlu olarak ilan edildiklerini ve bir takım etkinliklere alınmadıklarını öne sürdü. Akdeniz Oyunları'nın 20 Haziran 2013 tarihinde yapılan açılışına bağımsız olarak girmelerine rağmen tek tek gözaltına alındıklarını söyleyen Aslan, daha sonra İl İnsan Hakları Kurulu'na vermek üzere hazırladıkları dilekçeyi okudu. Aslan, "Apar topar gözaltına alınmamız ve gece geç saatlere kadar karakolda alıkonmamız insan haklarına aykırı bir durumdur. Akdeniz Oyunları'nın açılış gününde gözaltına alınışımızı kınıyoruz ve kişilik haklarımıza saldıran emniyet güçleri hakkında şikayetçiyiz. Bizleri toplum önünde küçük düşüren ve haklarımızı gasp eden görevliler hakkında yasal işlem başlatılmasını talep ediyoruz" dedi.

Aslan'ın açıklamasının ardından gerekçe gösterilmeksizin zor kullanılarak gözaltına alındığını iddia eden NKP üyesi Dr. Ful Uğurhan da ayrı bir dilekçe vereceğini kaydetti. İl İnsan Hakları Kurulu'na vereceği dilekçenin bir bölümünü okuyan Dr. Uğurhan, "Anayasa'nın 26. maddesi 'Herkes düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar' diyerek ifade, toplanma özgürlüğünü dolayısıyla da protesto hakkını hukuksal çerçeve içine almaktayken, ben olası bir protesto gösterisi yaparım düşüncesiyle onurumun kırılması pahasına salondan atıldım. Protestoculara barışçı olmayan biçimlerde saldırılmakta, kağıt üzerinde tanınan haklar ihlal edilmektedir. Lütfen polis ile halkı karşı karşıya getirmesinler. Herkes görevini yasaların belirlediği çerçevede yapsın" diye konuştu.

Açıklamaların ardından NKP üyeleri hazırladıkları dilekçeleri vermek üzere Valilik binasına girdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mersin Nkp Üyelerinden Gözaltı Şikayeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement