Mersin'de Kadınlardan Halaylı Erken 8 Mart Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Kadınlardan Halaylı Erken 8 Mart Kutlaması

Mersin\'de Kadınlardan Halaylı Erken 8 Mart Kutlaması

Mersin Kadın Platformu çağrısı ile toplanan kadınlar, halay çekip türkü söyleyerek erken 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlaması yaptı.

05.03.2016 16:24  Güncelleme: 16:51

Kadınlardan halaylı erken 8 Mart kutlaması

MERSİN Kadın Platformu çağrısı ile toplanan kadınlar, halay çekip türlü söyleyerek erken 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlaması yaptı.

Merkez Akdeniz Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 500 kadın, 'Yaşasın 8 Mart', 'Gelsin baba, gelsin koca, gelsin devlet, gelsin cop. İnadına isyan, inadına isyan, inadına özgürlük' sloganları attı. Türkü söyleyip halay çeken kadınlar, attıkları sloganlar ile kadın sorunlarına dikkat çekti. Yaklaşık 15 dakika eylemlerini sürdüren kadınlar, İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Özgür Çocuk Parkı'na yürümek istedi. Polisin izin vermemesi üzerine Akdeniz Belediyesi'ne ait otobüslerle parka giden kadınlar, eylemlerine burada devam etti. 'Yaşasın 8 Mart' 'Savaşa ve kadın katliamlarına karşı direniyoruz' yazılı pankart açan eylemciler, alkışlar ve çaldıkları düdüklerle dikkat çekmeye çalıştı. Bazı eylemciler elinde Abdullah Öcalan posteri de taşırken, bazı eylemciler de 'Sokakta, evde, işte, her yerde kadın' ve 'Kadınlar önderliği ve özgürlüğü için yürüyor' yazılı dövizlerle sorunlarını dile getirdi. Tef çalarak türkü söyleyen kadınlar, barış sloganları atarak halay çekti.

Kadınlar adına konuşan Burcu Yüce, "Bir yandan emeğimiz gasp edilirken, diğer yandan her gün yapılan yeni zamlarla kadınlar yoksullaştırılıyor, iş hayatından uzaklaştırılmaya çalışılıyor. Güvenceli bir iş ve güvenli bir gelecek istiyoruz. Dünya nüfusu ve yaşamın yarısını oluşturan biz kadınlar, hayatın her alanında, toplumsal yaşamda bizleri yok sayan erkek sistemi, IŞİD ile işbirliğindeki faşist iktidara, erkek şiddetine, cinsel saldırı ve kadın cinayetlerine karşı yaşam hakkımızı savunuyoruz" dedi.

Halay çekerek kutlamalarına devam eden kadınlar, eylemin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Kadınlardan Halaylı Erken 8 Mart Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement