Mersin Kadın Platformu'ndan Haklarında Dava Açılan Kadınlara Destek - Son Dakika
Güncel

Mersin Kadın Platformu'ndan Haklarında Dava Açılan Kadınlara Destek

Mersin Kadın Platformu\'ndan Haklarında Dava Açılan Kadınlara Destek

Mersin Kadın Platformu üyeleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde katıldıkları eylem nedeniyle haklarında dava açıldığını belirttikleri 6 kadına destek verdi.

25.11.2015 16:38

Mersin Kadın Platformu üyeleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde katıldıkları eylem nedeniyle haklarında dava açıldığını belirttikleri 6 kadına destek verdi. Bugün başlayan duruşma öncesinde adliye bahçesinde toplanan kadınlar, davanın takipçisi olacaklarını dile getirdiler.

Mersin Kadın Platformu üyeleri, öğle saatinde Mersin Adliye Sarayı bahçesinde toplandılar. Ellerinde dövizlerle bugün duruşmaya çıkacak 6 kadın için basın açıklaması yapan kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında da kadına yönelik şiddete dikkat çektiler. Mersin Kadın Platformu adına konuşan Aynur Şahin, kadınların fiziksel, psikolojik, duygusal, ekonomik ve cinsel şiddet veya şiddet tehdidiyle karşı karşıya olduklarını söyledi. Birçok kadının baskı altında yaşadığını, toplumsal hayata daha az katıldığını, zorla evlendirildiğini, sakat kaldığını veya öldürüldüğünü vurgulayan Şahin, "Yaşanılır bir dünya için insanın ve yaşamın olduğu her yerde şiddetin son bulması gerekiyor. Şiddetsiz bir dünya, barışın ve sevginin olduğu, eşit ve özgür bir yaşam için mücadele eden biz kadınlar, bu taleplerimizden dolayı soruşturmalara, gözaltılara, tutuklanmalara tabi tutuluyoruz. Bugün duruşması yapılacak 6 kadın arkadaşımızın yaşadığı bunun örneğidir" dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yapılan bir etkinliğe katıldıkları için 6 kadın hakkında soruşturma açıldığını dile getiren Şahin, "Bu soruşturmalar, iki arkadaşımız şarkı söylediği, iki arkadaşımız slogan attığı, 2 arkadaşımız da lolipop taşıdığı gerekçesiyle açılmıştır. Kadın arkadaşlarımıza 6 yıl 3 ay ile 10 yıl arası değişen cezalar istenmektedir. Bizler, bu uygulamayla arkadaşlarımıza diğer şiddet türlerinin de beslendiği, ancak daha sistematik olan siyasi şiddet uygulandığını düşünüyoruz" diye konuştu.

Dün Mersin'de gerçekleştirilen KCK operasyonunda gözaltına alınan kadınlar arasında bulunan ve 9 aylık hamile olan Makbule Kaplan'a yapılanların insanlık dışı olduğunu da ifade eden Şahin, sağlık hakkının ihlal edilmesinin suç olduğunu kaydederek, Kaplan ve diğer kadınların derhal serbest bırakılmalarını istedi. Şahin, "Bizler kadınlar olarak, bu süreçlerin takipçisi olacağımız, şiddetin her türlüsü ortadan kalkana kadar, barış gelene kadar sesimizi, itirazımızı ve mücadelemizi yükselteceğimizi dile getiriyoruz" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mersin Kadın Platformu'ndan Haklarında Dava Açılan Kadınlara Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement