Mersin - İptal Edilen İzinler İmza Töreni İçin Delindi - Son Dakika
Güncel

Mersin - İptal Edilen İzinler İmza Töreni İçin Delindi

Mersin - İptal Edilen İzinler İmza Töreni İçin Delindi

Türkiye Orman İş Sendikası Genel Başkanı Baki Yüksel, Orman Genel Müdürlüğü'nün Orman Yangınları Nedeniyle 'kırmızı Alarm' Durumunda Olmasına Rağmen Orman Genel Müdürlüğü ile Hak-iş Konfederasyonu'na Bağlı Öz Orman İş Sendikası Arasında 25 Bin Çalışanı Kapsayan Toplu Sözleşme İmza Törenine Yangın Söndürme Ekiplerinde Yer Alan İşçilerin İdari İzinli Sayılarak Götürülmesine Tepki Gösterdi.

29.08.2010 12:59

Türkiye Orman İş Sendikası Genel Başkanı Baki Yüksel, Orman Genel Müdürlüğü'nün orman yangınları nedeniyle 'kırmızı alarm' durumunda olmasına rağmen Orman Genel Müdürlüğü ile Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Öz Orman İş Sendikası arasında 25 bin çalışanı kapsayan toplu sözleşme imza törenine yangın söndürme ekiplerinde yer alan işçilerin idari izinli sayılarak götürülmesine tepki gösterdi.

Öz Orman İş Sendikası ile Türk Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası(TÜHİS) arasında Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı işyerlerinde çalışan yaklaşık 25 bin işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi anlaşma ile sonuçlanmıştı. Bunun üzerine sendika, toplu imza törenidüzenleme kararı aldı. Sendikanın bu talebini yerinde gören genel müdürlük, Orman Genel Müdürlüğü'nün Spor Salonu'nda sözleşme imza töreni yapılmasına onay verdi. Bunun üzerine toplu sözleşme imza töreni için her bölgeden işçiler 2 gün idari izinli sayılarak törene gitmek üzere yola çıktı. Mersin Orman Bölge Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık 200 işçi, törene gitmeden önce davul zurna eşliğinde halay çekti. Daha sonra, işçiler aileleriyle birlikte imza töreni için otobüslerle Ankara'ya gitti.

Öz Orman-İş Sendikası Bölge Başkanı Halil Aygün, Ankara'ya teşekkür için 27 ilden toplu halde gittiklerini belirterek, işçiler adına güzel bir toplu sözleşme imzaladıklarını söyledi. Aygün, "Başta genel başkanımız, konfederasyon başkanımız ve bize bu sosyal hakları veren hükümete teşekkür amacıyla Ankara Orman Genel Müdürlüğü'ne toplu bir şekilde gidiyoruz" dedi.

Türkiye Orman İş Sendikası Genel Başkanı Baki Yüksel ise, yangınlar nedeniyle 'kırmızı alarm' durumunda bulunulduğu bir dönemde çalışanların sözleşme törenine götürülmesinin son derece tehlikeli bir durum olduğunu söyledi. Yüksel, şöyle konuştu:

"Bu resmen bir şovdur. Türkiye'nin her yerinden 2'şer, 3'er otobüsle çalışanlar imza törenine götürüldü. Amaç imza töreni değil, iktidar için Anayasa Paketi'nin oylanması için 'evet' propagandası yapmaktır. Götürülen işçiler yangına müdahale ekibinde yer alanlar ve yangınlar konusunda yardımcı personellerden oluşuyor. Bu çok tehlikelidir. Bu durum, mevcut iktidara yakın olan sendikanın 'evet' için yaptığı çalışmanın bir ürünüdür. Bugüne kadar böyle bir şey yaşanmamıştır. Şu anda tüm işletmelerde alarmın rengi mevsimsel açıdan kırmızıdır. Bu nedenle izinler kaldırılmış, tüm teşkilatlar 24 saat esasına göre görev yapmaktadırlar. Buna rağmen ve Türkiye'nin her tarafında orman yangınları sürerken, idari izinli sayılan işçilerin sözleşme imza törenine götürülmesi son derece saçma ve gereksizdir. Konuyu yakından takip ediyoruz. Allah korusun, işletme sorumluluk alanlarında büyük orman yangınları çıkarsa bunun hesabını kim verecek?"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin - İptal Edilen İzinler İmza Töreni İçin Delindi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement