Mersin'deki Kırmızı Et Kaçaklığında İşletme Sahibi Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Mersin'deki Kırmızı Et Kaçaklığında İşletme Sahibi Tutuklandı

Mersin Gümrük Müdürlüğünce bin 44 ton kaçak kırmızı etin piyasaya sürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında antrepo sahibi İnanç Ersoy tutuklandı.

11.11.2014 21:26  Güncelleme: 22:08

Mersin Gümrük Müdürlüğü'nce bin 44 ton kaçak kırmızı etin piyasaya sürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında antrepo sahibi İnanç Ersoy tutuklanırken, adliyeye sevk edilen diğer 7 zanlı denetimli serbestlik kararıyla serbest bırakıldı. Yaşanan olayın ardından Mersin'e giden Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli olayı "Bugüne kadar yapılmış en büyük kaçakçılık" olarak nitelemişti.

ÖĞLEN SAATLERİNDE 8 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLMİŞTİ

Mali boyutu 40 milyon lirayı bulan bin 44 ton kaçak kırmızı etin piyasaya sürülmesiyle ilgili Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 8 kişi, öğle saatlerinde adliyeye sevk edilmişti. Nöbetçi mahkemede ifade veren zanlılardan antrepo sahibi İnanç Ersoy tutuklanırken, diğer şüphelilerin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları öğrenildi.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden biri, adliyeye sevk edilirken basın mensuplarının soruları üzerine "Etlerin ne olduğunu depo sahibine sor" şeklinde konuşmuştu.

BAKAN AÇIKLAMIŞTI

Yapılan operasyonun ardından Mersin'e gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, kaçakçılığın boyutunun çok büyük olduğunu belirterek şunları söylemişti:

"Antrepolara konulan gümrük vergisi yüzde 225 olan et iç piyasaya satılarak çok ciddi anlamda rant elde ediliyor. Onun karşılığında bir şeyin çıkartılması gerekiyor. İktisadi değeri olmayan tavuk kırpıntısı ya da bozulmuş tavuk ürünleri dışarı çıkarılıyor. Zaten bu depoda da çıkartılmak amacıyla bin tona yakın kırpıntı tavuk ve iktisadi kıymeti olmadığını düşündüğümüz tavuk kıyması gibi gözüken mallar da bulundu."

Mersin\'deki Kırmızı Et Kaçaklığında İşletme Sahibi Tutuklandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mersin'deki Kırmızı Et Kaçaklığında İşletme Sahibi Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement