Mersin'de Sbs Sevinci - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Sbs Sevinci

Mersin\'de Sbs Sevinci

SBS Türkiye genelinde ikinci olan Yusuf Efe ''hem düzenli ders çalışarak hemde oyun oynayak başarılı olduğunu' söyledi

12.07.2012 13:57  Güncelleme: 14:01

Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) üç yıl üst üste 500 tam puan alarak Türkiye genelinde ikinci olan 18 öğrenciden biri olan Muhammet Yusuf Efe, başarısını hem ders çalışmaya hem oyuna zaman ayırarak düzenli çalışmaya borçlu olduğunu söyledi. Cep telefonundan Muhammet Yusuf'u arayan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, başarılı öğrenciye dizüstü bilgisayar sözü verdi.

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği SBS'de Mersin bu yıl büyük başarılara imza attı. SBS Türkiye birincisi TED Mersin Özel İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Nezihe Ezgi Menzi olurken, Türkiye 2.'si olan 18 kişiden biri de yine Mersin'den Muhammet Yusuf Efe oldu. Mersin merkez Yenişehir ilçesindeki Pirireis İlköğretim Okulu öğrencisi Muhammet Yusuf Efe, sevincini annesi Nurcan, ablası Cansu ve dershane öğretmenleri ile paylaştı. Final Dergisi Dershanesi'nde duygularını paylaşan Muhammet Yusuf'u, Ekonomi Bakanı ve Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan da cep telefonundan arayarak kutladı. Bakan Çağlayan ile samimi bir görüşme yapan Muhammet Yusuf, odada bulunanlara "Arkadaşım Ekonomi Bakanı'nın selamı var size" dedi.

Bakan Çağlayan'ın yarın kendisine bir dizüstü bilgisayar göndereceğini söylediğini aktaran Muhammet Yusuf, çok mutlu olduğunu vurguladı. Serbest meslek sahibi Adnan Efe ile ev hanımı Nurcan Efe'nin iki çocuğundan biri olan ve başarısını her şeyden önce ailesine borçlu olduğunu dile getiren Muhammet Yusuf, "Daha okul öncesi dönemden beni yetiştirdiler. Nerede ne yapmam gerektiğini öğrettiler. Sorumluluklarımı bilmemi sağladılar. Ondan sonra okuluma ve ilköğretimde bana özgüven kazandıran öğretmenlerime borçluyum" diye konuştu.

Sınavlara nasıl hazırlandığını da anlatan Muhammet Yusuf, deneme sınavları sonrasında eksik konuları tespit edip, çalıştığını ifade etti. Çok çalışmaktan ziyade düzenli çalıştığının altını çizen Muhammet Yusuf, "Ne zaman ne yapacağımı biliyordum, oyun da oynuyordum. Ama kimse beni dürtmeden ders çalışmam gerekiyorsa gidip onu da yapıyordum. Her şeyi birlikte yürütüyordum" ifadelerini kullandı.

Arkadaşlarına önerilerde de bulunan Muhammet Yusuf, şunları söyledi:

"Tüm arkadaşlarım da zaten ne yapmaları gerektiğini biliyorlar. Sadece bu bir şanstı, 3 senedir de bildiğim, yapabileceğim sorular denk geldi. Ama yine de benim söyleyeceğim kararlı olsunlar, nerede ne yapacaklarını bilsinler, düzenli çalışsınlar, bir güne her şeyi sığdırsınlar."

Gelecekteki hedefine henüz karar vermediğini ancak sayısal alanda ilerlemek istediğini dile getiren Muhammet Yusuf, "Ya ünlü bir cerrah ya da mühendis olmak istiyorum. İkisi arasında karar vereceğim" şeklinde konuştu.

Oğlunun sevincini paylaşan anne Nurcan Efe de, çok büyük bir mutluluk yaşadıklarını ve gurur duyduklarını söyledi. "Her sene bize bu mutluluğu yaşattı. Ben de ona teşekkür ediyorum" diyen Nurcan Efe, Yusuf'un çok sosyal bir çocuk olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Sürekli çalışan bir çocuk değil, genel kültürü çok zengin. Futbolla çok yakından ilgili, futbol da onun genel kültürünü çok güzel geliştirdi. Araştırmacı bir ruhu var, çok aşırı ders çalışan bir çocuk değil. Anne olarak Yusuf'un düzenini sağladım. Her zaman için odası, çalışma düzeni programlı oldu. Takipçisi oldum, o kadar. Babası ve ablası da destek oldu. Yusuf ablasını da örnek aldı, çünkü ablasının da çok güzel başarıları var. Dershane-okul-ev üçlüsünde çok düzenli bir şekilde dengeli gittiler. Geleceğini belirlemesinde biz hiçbir şekilde karışmıyoruz. Çok mantıklı, çünkü eminim doğru kararlar verecektir ve ilerlediği yönde her zaman destekçisi olacağız."

Dershane Müdürü Yetkin Gürtaş ise, SBS'de Türkiye ikincisi ve 8. sınıfta 4 öğrencilerinin 500 tam puan aldığını bildirerek, öğrencileriyle gurur duyduklarını kaydetti. Öğrencilerin aileleri ve öğretmenlerini de kutlayan Gürtaş, "Ülkemiz için böyle altın değerinde gençler yetiştirdiğimiz için de çok gururluyuz. Hepsinin gözlerinden öpüyorum" dedi.

Öte yandan, aynı dershanenin öğrencisi olan ve Mersin il genelinde SBS 12.'si olma başarısını gösteren Vali Sabahattin Çakmakoğlu İlköğretim Okulu öğrencisi Kübra Fansa ile Muhammet Yusuf Efe, birbirlerini kutlayarak başarılarının devamını dilediler. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Sbs Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement