Mersin'de Sağlık Çalışanları Teröre Tepki Gösterdi - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Sağlık Çalışanları Teröre Tepki Gösterdi

Mersin\'de Sağlık Çalışanları Teröre Tepki Gösterdi

Mersin'de sağlık çalışanları teröre tepki gösterdi İbrahim MAŞE/MERSİN, (DHA) - MERSİN'de görev yapan sağlık çalışanları, son günlerde tırmanan terör olaylarının sağlık çalışanlarını da etkilediğine dikkat çekerek tepki gösterdi.

28.10.2015 15:01

Mersin'de sağlık çalışanları teröre tepki gösterdi

İbrahim MAŞE/MERSİN, (DHA) - MERSİN'de görev yapan sağlık çalışanları, son günlerde tırmanan terör olaylarının sağlık çalışanlarını da etkilediğine dikkat çekerek tepki gösterdi.

Mersin Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen yaklaşık 15 sağlık çalışanına, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Kemal Başaralı ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik de eşlik etti. Sağlık çalışanları adına açıklama yapan Kemal Başaralı, terörün sağlık çalışanlarını bilinçli olarak hedef aldığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Haziran aynıdan bu yana tırmanışa geçen saldırılarıyla tüm halkımızı hedef alan eli kanlı terör örgütü, sağlık çalışanlarımıza, ambulanslarımıza ve hastanelerimize yönelik alçakça saldırılarına devam ediyor. Aile Hekimlerimiz Abdullah Biroğul memleketi Diyarbakır'da, sağlık memurumuz Eyüp Ergen ve ambulans şoförü Şeyhmus Dursun memleketleri Şırnak'ta terör örgütünün gerçekleştirdiği alçakça saldırı sonucu şehit edildiler. Onlarca çalışanımız alıkonuldu, ambulanslarımıza, hastanelerimize ateş edildi, sağlık hizmetleri aksatılmaya çalışıldı."

Sağlık çalışanlarının bu tür saldırılara maruz kalmasının kabul edilemez olduğunu dile getiren Başaralı, PKK'nın son olarak Hakkari Şemdinli Devlet Hastanesi'ne bombalı saldırı düzenlediğini de hatırlatarak "En büyük zararı Şemdinli'de bizlerden sağlık hizmeti bekleyen halkımız gördü. Vatandaşlarımızın en temel haklarından olan sağlık hakkının engellenmesine yönelik bu çirkin saldırıları planlayanları ve gerçekleştirenleri şiddetle kınıyoruz' diye konuştu.

Açıklamanın ardından sağlık çalışanları olaysız bir şekilde dağıldı.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Sağlık Çalışanları Teröre Tepki Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement