Mersin'de Hemşireye Saldırı Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Hemşireye Saldırı Tepkisi

Mersin\'de Hemşireye Saldırı Tepkisi

Mersin Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde görev yapan hemşire Aygül Aydemir, bir kadın hasta ile erkek arkadaşı tarafından dövüldü.

30.12.2014 16:58

Mersin Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde görev yapan hemşire Aygül Aydemir, bir kadın hasta ile erkek arkadaşı tarafından dövüldü. Hastane önünde toplanan sağlık çalışanları, saldırıyı protesto etti.

28 Aralık'ta gece saatlerinde meydana gelen olayda isimleri açıklanmayan kadın hasta ile erkek arkadaşı, henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı hemşire Aygül Aydemir'e saldırdı. Aydemir, 3 gün iş göremez raporu alırken, saldırganlar götürüldükleri poliste ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Sağlık Hakkı Meclisi üyesi yaklaşık 100 sağlık çalışanı, hemşire Aygül Aydemir'in maruz kaldığı saldırıyı protesto etmek için Mersin Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde toplandı. 'Sağlıkta şiddet, sağlıkta dönüşümün sonucudur' yazılı pankart açan sağlık çalışanları adına bir açıklama yapan Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Ful Uğurhan, zor durumdaki bireylerle doğrudan teması gerektiren sağlık çalışanlarının iş yeri şiddetinin en önemli hedefi ve kurbanları olduğunu söyledi. Sağlık çalışanlarının yüzde 50'sinden fazlasının mesleklerini uyguladıkları herhangi bir zamanda şiddette maruz kaldığını belirten Uğurhan "Ne yazık ki bu ne ilk ne de son. Yaratılan bu ucube sağlık sisteminde her saat başı bir sağlık çalışanı şiddet görmekte. Geçen ay Adana'da hamile bir çocuk hekimi arkadaşımız saldırıya uğradı. Van da bir hekim arkadaşımız kendini saldırgandan tekvando yaparak korudu."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Hemşireye Saldırı Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement