Mersin'de 1 Mayıs kutlamalarında sendika döviz açması gerginliğe neden oldu - Son Dakika
Güncel

Mersin'de 1 Mayıs kutlamalarında sendika döviz açması gerginliğe neden oldu

Mersin\'de 1 Mayıs kutlamalarında sendika döviz açması gerginliğe neden oldu

Mersin'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları sırasında bir kadının açtığı Genel-İş satılmış sendika yazılı döviz açması kısa süreli gerginliğe neden oldu. Sendikalar, dernekler, öğrenciler ve işçilerin oluşturduğu kortej Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü ve burada şarkılar eşliğinde halay çekti. Kutlamalar sırasında yaşanan gerginlik güvenlik güçleri ve katılımcıların müdahalesiyle son buldu.

01.05.2023 16:47

MERSİN'de, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı. Kutlama sırasında bir kadının açtığı 'Genel-İş satılmış sendika' yazılı döviz açması, kısa süreli gerginliğe neden oldu.

Kentte sabah saatlerinde eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünde toplanan sendikalar, demokratik kitle örgütleri, dernekler, öğrenciler ve işçilerin oluşturduğu kortej, Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Burada şarkılar eşliğinde halay çeken katılımcılar, 1 Mayıs Marşı'nı okudu. Emek ve Demokrasi Platformu adına ortak basın açıklamasını Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Genel - İş Sendikası'nın Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy okudu. Ardından yerel sanatçılar sahne alarak konser verdi.

Kutlama sırasında bir kadının 'Genel-İş satılmış sendika' yazılı döviz açması kısa süreli gerginliğe neden oldu. Bazı sendika üyeleri kadının elindeki dövizi almaya çalışırken, alanda bulunan güvenlik güçleri ve katılımcıların müdahalesi ile gerginlik son buldu. Daha sonra kadına müdahale etmek isteyen sendika üyeleri alandan uzaklaştırıldı. (DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)-

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de 1 Mayıs kutlamalarında sendika döviz açması gerginliğe neden oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement