'Merkezi Ezan' İsviçre Televizyonunda - Son Dakika
Güncel

'Merkezi Ezan' İsviçre Televizyonunda

\'Merkezi Ezan\' İsviçre Televizyonunda

İsviçre'nin devlet televizyon kanalı SF1, en popüler haber programı "10'a 10 kala" İstanbul'da 'Merkezi ezan'ı konu edindi.

21.02.2012 12:27

İsviçre'nin devlet televizyon kanalı SF1, en popüler haber programı "10'a 10 kala" İstanbul'da 'Merkezi ezan'ı konu edindi. Bazı camilerde sesi kötü müezzinlerce okunan ezanın insanlarda rahatsızlık yarattığının altı çizilen haberde müezzin ve imamlara ses eğitimi ve 'merkezi ezan' sistemi ile bunun çözüleceğini haber yaptı.

İmam ve müezzinlerin daha güzel ezan okumaları için Beyoğlu'nda verilen dersten de sahnelerin olduğu programda, İstanbulluların yüksek ezan sesinden yakındıklarına dair anlatımda bulunuldu.

EZAN MERKEZİLEŞECEK

İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı ile yapılan görüşmenin de yer aldığı programda, müftü ses kirliğinin kendilerini de rahatsız ettiğini belirterek, ezanın merkezi sistemle okunacağını bildirdi. "Ezan, daha önce ses eğitimi almamış müezzin veya imam olarak atanmış kişilerce okunuyordu. Yaratılan bu ses kirliliği bizi de rahatsız ediyor. O nedenle eğitimli seslere okutacağımız ezanı merkezi sistemle camilerdeki hoparlörlere bağlayacağız" sözlerine yer verildi.

MÜEZZİNLERE SES TERBİYESİ

Programda İstanbul'un Beyoğlu semtindeki ses terbiyesi eğitiminden de sahnelere yer verildi. Bu eğitimde yer alan İmam Mustafa Önder'in yaşadıkları ve meslek hayatına yansıması da ekrana taşındı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Merkezi Ezan' İsviçre Televizyonunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement