Merkel'in Erdoğan'dan Çok Özel İsteği - Son Dakika
Güncel

Merkel'in Erdoğan'dan Çok Özel İsteği

Merkel\'in Erdoğan\'dan Çok Özel İsteği

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Köşk seçimlerinden zaferle ayrılan Başbakan Erdoğan'a "Dostça ilişkilerimizi 2 ülke yararına derinleştirmek benim özel isteğim" dedi.

14.08.2014 04:18  Güncelleme: 09:53

Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesi dolayısıyla Avrupa'nın birçok ülkesinden kutlama mesajı geldi. Bunlardan en dikkat çekeni ise Almanya Başbakanı Merkel'inki oldu. Merkel "Ülkelerimiz arasındaki dostça ilişkileri sizinle beraber tüm vatandaşların yararına sürdürmek ve derinleştirmek benim özel isteğim" dedi.

Avrupa Birliği (AB) üyeleri adına ortak bir açıklama yapan AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ile AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Erdoğan'ı kutlayarak işbirliğini artırma dileklerini dile getirdi.

İŞBİRLİĞİMİZ ARTIRMAK İÇİN SABIRSIZLANIYORUZ

Türkiye'nin "müzakere sürecinde olan bir aday ülke, bir komşu, önemli bir ticaret ortağı, dış politika müttefiki olarak AB açısından kilit öneme sahip bir ortak" olduğu belirtilen açıklamada, 'Tüm bu alanlarda işbirliğimizi artırmak için sabırsızlanıyoruz' denildi.

"BENİM ÖZEL İSTEĞİM"

Almanya Başbakanı Angela Merkel de Erdoğan'a gönderdiği tebrik mesajında, "Ülkelerimiz arasındaki dostça ilişkileri sizinle beraber tüm vatandaşların yararına sürdürmek ve derinleştirmek benim özel isteğim" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Merkel'in Erdoğan'dan Çok Özel İsteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • hadi bee: bu kadın israilin yanında filistin bombalanırken simdide ilişki diyor gel ilişki yasatım sana 31 2 Yanıtla
    Ferhan DEMİRAL: Herkes güçlü olanın yanında güçlüden menfaatleri uğruna bir şeyler koparmanın çabasında aslında bunlar Müslümanları sevmezler ama 12 yılda ülkemizin büyük gelişme göstermesi özellikle ekonomik olarak iştahlarını kabartıyor ne kadar kendinden olmayanları sevmeselerde buna zorla sevme diyorum. Sayın Erdoğan seçilemesdi yerden yere vururlardı. . 0 0
  • ADANALI: ABD'si, İsraiili, İngilizi, Fransızı, Kuzey Iraktaki petrol kaynakları için harekete geçer de, elin Almanı geri mi duracaktı? Yanaş iskeleye beleş petrol var. 24 7 Yanıtla
  • Uğur: Ne kadar iki yüzlüsün Merkel. . 28 1 Yanıtla
  • MEHMETALİ: Var olan sömürü arttırmak tabiki akıllıca olur AB devletlerini bitirdiniz zaten 15 5 Yanıtla
  • PABUÇ: BAKTI PABUÇ PAHALLI ÇABUK KIVIRDI. 11 0 Yanıtla
  • hüseyin: seni gidi seni yaşlı mature 6 0 Yanıtla

Advertisement