Merhum Başkan Hikmet Şahin Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Merhum Başkan Hikmet Şahin Mezarı Başında Anıldı

Merhum Başkan Hikmet Şahin Mezarı Başında Anıldı

4 Kasım 2009 tarihinde işyerinde uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan ve 11 Kasım 2009 tarihinde hayatını kaybeden İnegöl ve Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hikmet Şahin, ölümünün 3.yılında mezarı başında anıldı...

11.11.2012 13:45

4 Kasım 2009 tarihinde işyerinde uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan ve 11 Kasım 2009 tarihinde hayatını kaybeden İnegöl ve Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hikmet Şahin, ölümünün 3. yılında mezarı başında anıldı.

1994-2002 yılları arasında iki dönem İnegöl Belediye Başkanlığı ardından bir dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevlerinde bulunan ve iz bırakan hizmetlere imza atan Hikmet Şahin, 4 Kasım Çarşamba günü öğleden sonra Yalova Yolu'ndaki iş yerinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralandı. Aşırı kan kaybı ile Acıbadem Hastanesi'nde tedavi altına alınan Şahin, bir hafta yoğun bakım ünitesine bağlı olarak yaşam mücadelesi verdi. Doktorların tüm gayretine rağmen yeniden hayata döndürülemeyen Hikmet Şahin 11 Kasım 2009 tarihinde hayata gözlerini yumdu.

Merhum Başkan Hikmet Şahin, ölümünün 3. yılında Hastane Mezarlığındaki kabri başında anıldı. Merhum Başkanın babası Yusuf Şahin ve kardeşleri, Bursa eski Milletvekili Sedat Kızılcıklı, eski çalışma arkadaşları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların katıldığı anma töreninde konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Her şeyden önce bir öğretmendi. Belediye Başkanlığının zirvesini yaşadı. Aynı zamanda iyi bir ağabeydi. Her ortamda İnegöl'ü anlatırdı. Şahin, çok yönlü bir idareci, iyi bir liderdi. Yaptığı işlerle, hayırseverliğiyle başarılı bir başkandı. Bursa'ya bir dönemde çok büyük hizmetler kazandırdı. Allah mekanını cennet eylesin" diyerek, Şahin'le olan hatıralarını anlattı.

Konuşmanın ardından Göçmen Camii İmamı Nazmi Özden, Turgutalp Camii imamı Emin Topçu ve İshakpaşa Cami imamı İbrahim Karaman tarafından Kur'an-ı Kerim okundu. Tören, edilen dualarla sona erdi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Merhum Başkan Hikmet Şahin Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement