Meral Akşener: Bu Kadar Yetkiyi Kocama Vermem - Son Dakika
Güncel

Meral Akşener: Bu Kadar Yetkiyi Kocama Vermem

MHP'den ihraç edilen Meral Akşener, yeni anayasayla Cumhurbaşkanı'na verilecek olan yetkilerle ilgili "Bu kadar yetkiyi kocama vermem" dedi.

12.04.2017 18:29  Güncelleme: 20:37

Referandum çalışmalarına devam eden Meral Akşener, hayır propagandası kapsamında Isparta'da konuştu.

Güvenlik gerekçesiyle konuşması için bir düğün salonu ayarlanan Akşener, kalabalık salona sığmayınca konuşmasını dışarıda kurulan platformda yaptı. Akşener'in gelişi nedeniyle Isparta polisi geniş güvenlik önlemleri aldı. Giriş noktalarında polis dinleyicileri aradıktan sonra içeriye aldı. Akşener'in programına MHP'den ihraç edilen Isparta Milletvekili Nuri Okutan, CHP'nin mevcut ve eski il başkanlarıyla, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

"KOCAMA DA OĞLUMA DA BU YETKİYİ VERMEM"

Anayasa değişikliğinde millete ait bir kelime olmadığını söylene Akşener, şunları söyledi:

"Peki bu anayasa niçin oluyor? Bu anayasa değişikliği içinde seçilecek kişinin çoluğunun çocuğunun, geçmişte bakanlık yapanların, gelecekte bakanlık yapacak olanların ömür boyu yargılanamayacağı bir zırh var. Sadece bunun için bile hayır diyeceğiz. Bir kişiye savaş yapma yetkisi, bir kişiye eyalet kurma yetkisi, bir kişiye örtülü ödeneği istediği gibi harcama yetkisi, bir kişiye vali, rektör, hakim savcı bu kadar bürokratı atama yetkisi, aynı kişi aynı zamanda parti genel başkanı. Bütün bunlara baktığınızda ben bu kadar yetkiyi kocama da vermem, oğluma da vermem. Evet çıkarsa seçilmiş kişi sabah kalktı, siniri birisine bozuldu. Bunlardan zor oy alırız, 3,5 milyon Suriyeliyi vatandaş yaptı. Ne diyeceğiz? Hiçbir şey. Hayır verdiniz, sonrada bunu beğenmediniz evet deme imkanınız var. Ama sandıktan evet çıktı bir daha hayır deme imkanınız yok. Bir kere evet derseniz bu ülkede seçimler tiyatro olur"

Meral Akşener: Bu Kadar Yetkiyi Kocama Vermem
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Meral Akşener: Bu Kadar Yetkiyi Kocama Vermem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement