Memur-Sen Genel Başkanvekili Kaya Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Memur-Sen Genel Başkanvekili Kaya Açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanvekili Kaya Açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanvekili ve Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, "Gerek kamu kurumları, gerekse özel sektörler, yasada belirtilen oranda engelli çalıştırma mecburiyetini maksimum oranda kullanmalıdır.

06.12.2013 12:15

Memur-Sen Genel Başkanvekili ve Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, "Gerek kamu kurumları, gerekse özel sektörler, yasada belirtilen oranda engelli çalıştırma mecburiyetini maksimum oranda kullanmalıdır. Biz Memur-Sen ve Toç Bir-Sen olarak yasadaki engelli kontenjanında da engelli çalışanlarımıza pozitif ayrımcılık yapılmasını istiyoruz" dedi.

Memur-Sen Genel Başkanvekili ve Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, Ankara Orman Bölge Müdürlüğü'nde Toç Bir-Sen Engelliler Komisyonu'nca düzenlenen programda kurum çalışanlarıyla bir araya geldi. Programa Kaya'nın yanı sıra Genel Başkan Yardımcılarından Nail Süngü, Orman Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanı Hayri Ünal, Ankara Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya, Toç Bir-Sen Kadın Kolları Başkanı Emine Akgün ve kurum çalışanları katıldı. Kaya, programdaki konuşmasında engellilerin çalışma hayatında yaşadıkları sorunların kaldırılmasını hedeflediklerini, bu nedenle de memur sendikaları bünyesinde ilk Engelliler Komisyonu'nun Toç Bir-Sen tarafından oluşturulduğunu belirtti. Resmi kayıtlara göre ülkemizdeki engelli sayısının yüzde 12 olduğunu, engelli adayı sayısının ise yüzde 100 olduğunu söyleyen Kaya, "Ciddi bir engelli nüfusumuz var ve hepimiz de aynı zamanda engelli adayıyız. Bedensel olarak bir engelimiz olabilir ama önemli olan zihniyet olarak, mantık olarak engelli olmamak ve devlet olarak, millet olarak, birey olarak, toplum olarak engelli mantaliteyi aşmaktır" dedi.

Engelli insanların toplumsal ve çalışma hayatında daha fazla yer almaları, üretime katılmaları için devlete, işverenlere ve idarecilere büyük görevler düştüğünü ifade eden Kaya, "Gerek kamu kurumları, gerekse özel sektörler, yasada belirtilen oranda engelli çalıştırma mecburiyetini maksimum oranda kullanmalıdır. Biz Memur Sen ve Toç Bir-Sen olarak yasadaki engelli kontenjanının en yüksek düzeyde kullanılmasını, engelli ve kadın çalışanlarımıza pozitif ayrımcılık yapılmasını istiyoruz. Bunun için de hem Memur-Sen olarak, hem de Toç Bir-Sen olarak bu konuda ilgili bakanlık ve kurumlarla ciddi çalışmalar yürütüyor, eş, çocuk, kreş ve evlendirme yardımı konularında yoğun çalışmalarda bulunuyoruz. Engelli insanlarımızın hayata küsmüş insanlar olarak değil de özgüvenleriyle, çalışkanlıklarıyla daha fazla yaşamın içerisinde olan, üretime katılarak sosyo-ekonomik hayata katma değer katan bireyler olmaları için gerekli ortamın sağlanması gerekiyor. Bunun için de en büyük görev devlete ve idarecilere düşüyor" diye konuştu.

Kurum çalışanlarının toplu sözleşme kazanımlarına ilişkin sorularını da cevaplayan Kaya, Memur-Sen ve Toç Bir-Sen'in 2014 ve 2015 yıllarını kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinde kamu çalışanları adına önemli kazanımlara imza attıklarının altını çizdi. Üyelerinin kendilerine verdiği emanete en iyi şekilde sahip çıktıklarını dile getiren Kaya, toplu sözleşme görüşmelerinde önceden yangın tazminatı olarak adlandırılan, Orman Genel Müdürlüğü çalışanlarına ödenen söz konusu fazla mesai ücretini 50 saatten 60 saate çıkarttıklarını ve "yangına bilfiil müdahale edenler" ifadesinin yanına da "yangın nöbeti tutanları" da eklettiklerini vurgulayarak, bu kazanımla 455 lirayı mayıs-kasım arasında orman çalışanlarına kazandırmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Kaya'nın ardından bir konuşma yapan Toç Bir-Sen Kadın Kolları Başkanı Emine Akgün de, engellileri örgütlenme adına bir kitle değil, hak arama mücadelelerinin içinde yer alan çalışma arkadaşları olarak çok önemsediklerini belirterek, "Sendika olarak Engelliler Komisyonumuzu önemsiyor ve katkılarından ötürü teşekkür ediyorum. Her engel aşılabilir, yeter ki insanlar beyin ve vicdan özürlü olmasın" dedi.

Ankara Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya da, en büyük engelin önyargılarımızın olduğunu belirterek, "Engellileri yılın sadece bir günü değil, her gün anlamalı ve onlara engelsiz bir hayat sunmalıyız" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Memur-Sen Genel Başkanvekili Kaya Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement