Mehmet Balık: Her Felakette Eğitimi Feda Etmek Yanlış Bir Karardır - Son Dakika
Güncel

Mehmet Balık: Her Felakette Eğitimi Feda Etmek Yanlış Bir Karardır

Mehmet Balık: Her Felakette Eğitimi Feda Etmek Yanlış Bir Karardır

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, 6 Şubat’ta meydana gelen deprem nedeniyle üniversitelerde uzaktan eğitime geçilmesini eleştirerek, “Her türlü felakette eğitimi feda etmek yanlış bir karardır. Üniversitelerde uzaktan eğitime geçilmesi hem üniversite eğitimi alan öğrencilerin travmalarını daha da derinleştirecek hem de uzaktan eğitimin yeterli kalitede olmasının imkansız olmasından dolayı ileriki yıllarda büyük bir eğitimsizlik sorunu yaşayacağımız bir gerçektir” dedi.

13.02.2023 13:07  Güncelleme: 13:14

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, 6 Şubat'ta meydana gelen deprem nedeniyle üniversitelerde uzaktan eğitime geçilmesini eleştirerek, "Her türlü felakette eğitimi feda etmek yanlış bir karardır. Üniversitelerde uzaktan eğitime geçilmesi hem üniversite eğitimi alan öğrencilerin travmalarını daha da derinleştirecek hem de uzaktan eğitimin yeterli kalitede olmasının imkansız olmasından dolayı ileriki yıllarda büyük bir eğitimsizlik sorunu yaşayacağımız bir gerçektir" dedi.

Mehmet Balık, bugün yaptığı yazılı açıklamada, 6 Şubat'ta meydana gelen deprem nedeniyle üniversitelerde uzaktan eğitime geçilmesine tepki gösterdi. Balık, şunları kaydetti:

"BÜYÜK BİR EĞİTİMSİZLİK SORUNU YAŞAYACAĞIMIZ BİR GERÇEKTİR"

"Cumhuriyet tarihimizin en büyük felaketini yaşadığımız ve 10 ilimizde ağır hasar ve can kaybına neden olan bu süreçte eğitim-öğretim hayatı da ağır bir hasar almıştır. Yaşanılan felaketin yaralarını sarmak adına atılacak ilk adımın eğitim sistemi olması, üniversitelerin kapatılarak uzaktan eğitime geçilmesi hem üniversite eğitimi alan öğrencilerin travmalarını daha da derinleştirecek hem de uzaktan eğitimin yeterli kalitede olmasının imkansız olmasından dolayı ileriki yıllarda büyük bir eğitimsizlik sorunu yaşayacağımız bir gerçektir.

Ülkede yaşanan her türlü sorunun ana sebebinin eğitime yeterli önemin verilmemesi, yetiştirilen nesillerin çağdaş ve modern eğitimden yoksun bırakılması ve AKP iktidarının eğitim sistemini deneme tahtasına çevirmesi olduğunu göz önünde bulundurursak her türlü felakette eğitimi feda etmek yanlış bir karardır. İlk fırsatta eğitim öğretime ara vermek yerine öncelikli olarak oteller ve yıllardır ülkeyi inşaat alanına çevirerek bulabildikleri her alanda binalar diken şirketler feda edilmeli, depremzedelerimiz güneyde ve batıdaki otellere ve boş dairelere yerleştirilmelidir."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Mehmet Balık: Her Felakette Eğitimi Feda Etmek Yanlış Bir Karardır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement