Mehmet Ayvalıtaş'ın Ölümüne İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

Mehmet Ayvalıtaş'ın Ölümüne İlişkin Dava

Mehmet Ayvalıtaş\'ın Ölümüne İlişkin Dava

Müşteki avukatlarının reddi hakim talebi reddedildi.

13.02.2014 15:40

İstanbul'daki Gezi Parkı olaylarında Mehmet Ayvalıtaş'ın ölümüne ilişkin iki sanığın "taksirle ölüme ve yaralanmaya" neden olmak suçundan yargılandığı davada, müşteki avukatlarının reddi hakim talebi reddedildi.

Anadolu Adalet Sarayı 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, müşteki avukatları "mahkeme heyetinin tarafsızlığından şüphe duyulduğu" gerekçesiyle reddi hakim talebinde bulundu.

9. Ağır Ceza Mahkemesi, talebi, "dilekçede ileri sürülen hususların Ceza Muhakemesi Kanunu'nun ilgili maddelerinde sayılan hakimin reddi sebeplerini içermediği" gerekçesiyle reddetti.

Avukatlardan açıklama

Bu arada, kazada hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş'ın ailesinin avukatları, Anadolu Adalet sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Avukatlar adına konuşan Arzu Becerik, dava sürecinde ve soruşturma aşamasında mahkemelerin araştırma görevlerini gerektiği gibi yapmadığını iddia etti.

Duruşmada aleni ve adil yargılama ilkelerinin ihlal edildiğini savunan Becerik, bu davaların Gezi olaylarının devamı olduğunu ve yoğun katılımın devam edeceğini, bu nedenle gerekli önlemlerin alınması gerektiğini dile getirdi.

Becerik, talebin gerekçesiz şekilde kabul edilmediğini ileri sürerek, "Biz de bunun üzerine reddi hakim talebinin reddine ilişkin itirazımızı sunacağız. Bu da kabul edilmezse Anayasa Mahkemesi ve oradan da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne adil yargılama hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle şikayetlerimizi ileteceğiz" diye konuştu.

Avukat Sevgi Evren de olaya ilişkin iddianamenin 8. Ağır Ceza Mahkemesine sunulmasından itibaren sundukları delillere ilişkin yeterli tahkikat yapılmadığını savunarak, adil yargılanma yapılmasının sağlanabilmesi için uygun ve yeterli duruşma salonunun teminine ilişkin taleplerinin de dikkate alınmadığını söyledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mehmet Ayvalıtaş'ın Ölümüne İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement