Mehmet Ayvalıtaş Davasında Reddi Hakim Talebi Reddedildi - Son Dakika
Güncel

Mehmet Ayvalıtaş Davasında Reddi Hakim Talebi Reddedildi

Mehmet Ayvalıtaş Davasında Reddi Hakim Talebi Reddedildi

Ataşehir’de Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş’ın ölümüyle ilgili görülen davaya ilişkin, Ayvalıtaş ailesinin avukatlarının reddi hakim talebi reddedildi.

13.02.2014 15:24

Ataşehir'de Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş'ın ölümüyle ilgili görülen davaya ilişkin, Ayvalıtaş ailesinin avukatlarının reddi hakim talebi reddedildi. Adliye önünde açıklama yapan avukatlar, reddi hakim talebinin reddine itiraz etti.

Mehmet Ayvalıtaş'ın ailesinin avukatları, Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş da katıldı. Yapılan açıklamada duruşmayı yönetmek hususundaki usule ve yasaya aykırı tutum ve davranışları nedeniyle mahkeme heyetinin tarafsızlığının, katılanlar nezdinde şüpheli duruma düştüğü belirtildi.

Basın açıklamasını okuyan avukat Sevgi Evren, "İddianamenin 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tevdiinden itibaren delillere ilişkin yeterli tahkikat yapılmamış, adil yargılanma yapılmasının sağlanabilmesi için uygun ve yeterli duruşma salonunun teminine ilişkin taleplerimiz dikkate alınmamış, duruşmaların sesli ve görüntülü kayıtları konusunda hiçbir girişimde bulunulmamış, duruşma açılmasından itibaren taraflara karşı eşit mesafede durulmamış, müdahillerin ve vekillerinin söz hakları engellenmiştir" dedi.

Avukat Arzu Becerik ise, dava sürecinde ve soruşturma aşamasında mahkemelerin araştırma görevlerini gerektiği gibi yapmadığını, duruşmada aleni ve adil yargılama ilkelerinin ihlal edildiğini savundu. Becerik, reddi hakim talebinin de gerekçesiz bir şekilde kabul edilmediğini ileri sürerek, "Biz de bunun üzerine reddi hakim talebinin reddine ilişkin itirazımızı sunacağız. Bu da kabul edilmezse Anayasa Mahkemesi ve oradan da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne adil yargılama hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle şikayetlerimizi ileteceğiz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mehmet Ayvalıtaş Davasında Reddi Hakim Talebi Reddedildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement